SDZ en Legmeervogels weten in 100 minuten niet te scoren

Zondag ontving SDZ op de Transformatorweg regiogenoot Legmeervogels. Promovendus SDZ kende een goede start in de eerste klasse. Het seizoen van Legmeervogels begon wisselvallig, al trof de ploeg al wel veel toppers. Zondag stond er na maar liefst 100 minuten voetbal nog altijd 0-0 op het scorebord.

Het was duidelijk dat SDZ het spel mocht maken en Legmeervogels vooral wilde tegenhouden. Toch waren het de bezoekers die de eerste kans kregen. Mitchell Verschut schoot de bal maar net naast na een voorzet van Quint Piris. Maar SDZ had in de eerste helft veruit het meeste balbezit, al leidde tot niet tot heel grote kansen.

Na rust begon SDZ meer en meer aan te dringen en kreeg Legmeervogels-doelman Folke Maenhout het druk. Zijn doel werd veelvuldig onder vuur genomen, maar hij hield zijn ploeg goed op de been. Met aanvallende wissels probeerde Kai Meeuwsse nog iets te forceren, maar ook dat mocht niet baten voor SDZ. Toen de scheidsrechter er maar liefst een minuut of 10 extra speeltijd bij trok, ontstond aan het einde daarvan nog een goede kans voor Legmeervogels. Regilio Kranenburg was door de defensie heen en wist Revelino Slijters te bereiken, die de bal niet in het doel kreeg. En dat was voor SDZ maar goed ook, want 0 punten was volstrekt tegen de verhoudingen in geweest.