SDZ en WV-HEDW spelen doelpuntrijk gelijk

Op Sportpark Transformatorweg werkten SDZ en WV-HEDW de laatste wedstrijd uit de bekerpoule af. Allebei de ploegen konden de knock-outfase van de districtsbeker nog bereiken. WV-HEDW had echter een betere uitgangspositie. De ploeg van trainer Marcel Valk had namelijk al vier punten behaald, SDZ daarentegen maar één punt.

Zowel bij de thuisploeg als de bezoekers waren er enkele afwezigen, maar vooral SDZ kwam redelijk gehavend voor de dag. Zo ontbraken onder meer aanvoerder Fabian Munsterman en Rami Al-Wasmani. Trainer Thijs Sluijter moest daarom schuiven in zijn opstelling. De gastheren kwamen fel uit de startblokken, met veel inzet werd er druk gezet en gepoogd de tweede bal te heroveren. Dit deed SDZ best goed, WV-HEDW kwam namelijk niet in de wedstrijd. De eerste grote kans was wel voor de gasten. Ashraf Azzouz dook aan de rechterkant op en gaf een voorzet op Roy van Essen, hij kopte de bal achter SDZ-goalie Sil Fiddani. Met circa dertig minuten op de klok kwam SDZ op gelijke hoogte na een goede actie van Maxim van der Meer. Van der Meer maakte er voor rust nog 2-1 van, WV-HEDW-doelman Cle Vos de Mooij ging bij de hoekschop niet vrijuit. Met een 2-1 tussenstand zochten de teams de kleedkamer op.

In de tweede helft ging SDZ verder met het strijdplan: druk zetten en met de rappe buitenspelers gevaar stichten. Ook kreeg de thuisploeg de nodige hoekschoppen. De WV-HEDW-verdediging had de handen vol aan de snelle Lancine Bamba en de hardwerkende Van der Meer. Na een uur spelen schoot Bamba, na een solo, de bal weergaloos binnen. Vanaf twintig meter schoot hij de bal via de binnenkant van de paal in het doel. De aanvaller sprong bij het juichen in de armen van de staf in de dug-out.

Lancina Bamba juicht na zijn goal. Bekijk hier alle foto’s van deze wedstrijd

Met de 3-1 achterstand liet WV-HEDW-aanvoerder Mick van Moerkerk zich gelden. Dit zou de ploeg uit de zaterdag eerste klasse niet mogen overkomen, het moest beter. Vijf minuten later maakte de aanvoerder de aansluitingstreffer. Van Moerkerk werd diep gestuurd en schoot onberispelijk binnen: 3-2. WV-HEDW liet zich meer gelden en begon aan te dringen.  De bal ging van voet tot voet, terwijl SDZ steeds minder energie kreeg. De gelijkmaker hing dan ook in de lucht. Een afgeslagen corner werd door Rida Najib keihard binnengeschoten: 3-3. In de slotfase zat SDZ er echt doorheen, het was vooral tegenhouden. WV-HEDW kreeg nog de nodige kansen, maar er werd niet meer gescoord.

WV-HEDW bekert verder, voor SDZ zit de beker erop. Komend weekend start SDZ de competitie met een bezoek aan ROAC, WV-HEDW start met een thuiswedstrijd tegen Die Haghe.