SDZ geeft bij RODA’23 glans aan kampioenschap

Er is geen twijfel over mogelijk: SDZ is meer dan verdiend de kampioen van de zondag derde klasse C. Op de laatste speeldag leek alleen een heuse Houdini-act van RODA’23 mogelijk roet in het eten te gooien. In plaats daarvan vernederde de ploeg van Kai Meeuwsse de achtervolger met 2-6.

De gang naar de Bovenkerkse sloot nam Meeuwsse op de koop toe, zo trots als hij was. “Als een aap met zeven lullen”, glunderde de oefenmeester. Hij was erop gebrand de kampioenswedstrijd ook de glans te geven die het feestje verdiende. Het is zijn vierde kampioenschap als trainer. “Ik weet dat het een cliché is, maar deze prijs is echt voor en van de club.”

Op bezoek bij de naaste achtervolger kwamen de Amsterdammers geen moment in de problemen. RODA’23 leek zich te hebben neergelegd bij de beslissing in de titelstrijd en keek met één oog alvast naar de nacompetitie. Van een mogelijk aanvalsoffensief om acht doelpunten goed te maken was geen sprake. Sterker nog: naarmate de eerste helft vorderde nam SDZ steeds meer de touwtjes in handen. Na ruim een half uur spelen leidde dit zelfs tot de openingstreffer van Raymon Lagerburg.

De aanvoerder van SDZ zag enkele maanden geleden een streep door de rest van seizoen gezet worden vanwege een gebroken middenvoetsbeentje, maar kon de laatste weken toch opdraven. In de laatste wedstrijd nam hij zijn ploeg bij de hand. Zelfs een snelle gelijkmaker van Thimo de Jager deed SDZ niet meer wanhopen. Met een 1-1 ruststand kon de champagne alvast koud worden gezet.

In de tweede helft was het één en al SDZ. RODA’23 was gedegradeerd tot figurant en de Amsterdammers liepen uit naar een ruime zege. Fabian Munsterman en Lagerburg zorgden voor een riante 1-3 voorsprong – Meeuwsse: “De ene treffer was nog mooier dan de andere” – waarna de Bovenkerkers zelf ook een handje hielpen. De ingevallen clubtopscorer Tim Klaasen-bos forceerde twee eigen doelpunten. Nadat Cerezo Hartgers er 1-6 van had gemaakt, deed de thuisploeg via Melvin Joling nog iets terug.

Het kampioenschap kwam allang niet meer in gevaar; het tweede op rij voor de Amsterdammers. Voorafgaand aan dit seizoen werd er een hoop van de promovendus verwacht, de druk werd door de club zelf en technische staf aardig opgevoerd, maar ze slaagden erin alles waar te maken. Volgend seizoen spelen ze in de tweede klasse. “Maar dan zal ik iets voorzichtiger zijn met mijn uitspraken aan het begin van de competitie”, glimlachte Meeuwsse.

Maandag een uitgebreide samenvatting en reacties op het kampioenschap van SDZ. Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zondag derde klasse C.

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)