Home / Algemeen / SDZ geeft vroege voorsprong weg tegen DSOV

SDZ geeft vroege voorsprong weg tegen DSOV

Zondagmiddag kon voor SDZ eindelijk het 100-jarig bestaan gevierd worden. De club vierde al in mei 2020 haar 100e verjaardag, maar door alle coronaperikelen kwam het niet eerder van een feestje. Zondag kwam de KNVB op bezoek om de club te feliciteren. Helaas kon SDZ dat niet bekronen met een zege, een 2-0 voorsprong tegen DSOV werd verspeeld: 2-2.

De 2-0 voorsprong van de Amsterdammers stond zelfs al na zes minuten op het scorebord. Via goals van Tim van Gelder en Maxim van der Meer had SDZ al snel de leiding genomen. Maar het werd ook al snel weer 2-1. Een vrije trap van Hicham Lechkar werd door Wouter Haarmans in de twaalfde minuut binnen gekopt. Met een half uur op de klok was de Amsterdamse voorsprong zelfs al helemaal verdwenen. Kai Gerristen kon de bal binnen tikken na een voorzet van Nick Wals. SDZ kon dus weer opnieuw beginnen.

Dat probeerde het na rust ook zeker. De Amsterdammers kregen diverse mogelijkheden om de leiding te nemen, maar hetzelfde gold voor de bezoekers uit Vijfhuizen. In de tachtigste minuut kwam DSOV met tien man te staan, nadat Lechkar zijn tweede gele kaart had gekregen. Maar DSOV stond goed en gaf weinig meer weg, waardoor SDZ bleef steken op een punt.

Komende donderdag mag SDZ proberen om zelf een 2-0 achterstand weg te poetsen. Dan worden de resterende 42 minuten van het duel met Hoofddorp gespeeld, dat afgelopen donderdag gestaakt werd vanwege de sneeuw. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 1a

Hoofddorp – SDZ gestaakt vanwege sneeuwval