Home / slideshow / SDZ haalt Emilio Ye terug: “Ik kon SDZ moeilijk afwijzen”

SDZ haalt Emilio Ye terug: “Ik kon SDZ moeilijk afwijzen”

Emilio Ye keert terug naar SDZ. De voetballer maakte afgelopen zomer nog de keuze om vanaf SDZ naar Pancratius te verkassen, maar kon geen ‘nee’ zeggen toen zijn oude club hem dit jaar vroeg om terug te keren.

Ye kwam op twaalfjarige leeftijd bij SDZ terecht. Hij doorliep alle jeugdelftallen en sloot vervolgens aan bij de zondagselectie. Door gebrek aan speeltijd leek het Ye in 2020 beter om naar Badhoevedorp te vertrekken, maar de situatie veranderde het afgelopen jaar bij de Amsterdamse club drastisch. “De trainer (Thijs Sluijter, red.) gaf bij mij aan dat er veel spelers vertrokken en dat hij graag met me wilde werken”, vertelt Ye over het contact met zijn oude club. “Hij vroeg me om een aantal maal mee te trainen en dan te kijken wat ik wilde. Ik had het direct weer goed naar mijn zin en voelde dat een terugkeer een fijne stap zou zijn. Naast dat de club bijzonder voor me is, ligt het complex van SDZ een stuk dichter bij mijn huis. Ik heb het momenteel erg druk op mijn werk, dus dat scheelt me tijd.” Spijt van zijn overstap naar Pancratius heeft hij echter niet. “Pancratius is prachtig, maar ik kon SDZ moeilijk afwijzen.”

Door zijn verleden bij de club kent Ye SDZ als zijn broekzak. Hij moet dan ook als een van de ervaren spelers bij de club dienen. “Natuurlijk is iedereen weer blij dat ik terug ben, maar ik moet mezelf tijdens trainingen nog wel bewijzen dat ik in het basisteam thuishoor. Ik weet echter zeker dat ik goed genoeg ben om bij de eerste elf te zitten. Ik hoorde al veel goede verhalen over de trainer, dus ik ben benieuwd hoe we komend seizoen gaan presteren.” Ye denkt dat de spelersgroep goed genoeg is om in het linker rijtje mee te doen. “Veel teams in de competitie spelen echter al langer met elkaar samen, waardoor het niet eenvoudig zal worden. Wij beschikken over een goed voetballend team, maar wel met een aantal jonge spelers. Sommigen moeten nog leren wat het mannenvoetbal inhoudt. Zij moeten de tijd krijgen om zichzelf te ontwikkelen, zodat we sterk voor de dag kunnen komen in de eerste klasse.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: John Beckman