Home / Algemeen / SDZ haalt Jamal Lachkar (Roda’46) terug naar Amsterdam

SDZ haalt Jamal Lachkar (Roda’46) terug naar Amsterdam

Jamal Lachkar is vanaf komende zomer weer op de Amsterdamse velden te bewonderen. De 24-jarige aanvaller is de vijfde aanwinst voor zondag derdeklasser SDZ en komt over van Roda’46.

Meerdere keren werd Lachkar gepolst door goede vriend Tim Klaasen-bos. Telkens hield hij de boot af, hopende op een club in de Hoofdklasse, totdat trainer Kai Meeuwsse aan de telefoon hing en hij toch het gesprek aanging. “Kai heeft mij enthousiast gemaakt met alle ambities van de club. Ik ga ervan uit dat ze dit jaar kampioen worden en daarna willen ze heel graag meteen doorstoten. Als ze niet zo ambitieus zouden zijn, was ik niet gekomen.”

Vier seizoenen geleden speelde Lachkar een jaar in Amsterdam en liep met Beursbengels het kampioenschap in de zaterdag tweede klasse A mis. “Daar draaide ik een heel goed seizoen als jongste van het team”, zegt de aanvaller, die vervolgens naar Eemdijk vertrok en via Nieuw-Utrecht in 2016 bij Roda’46 belandde. “De Amsterdamse gezelligheid en sfeer heb ik wel gemist. Ik was laatst bij de wedstrijd tegen ZSGOWMS. Daarna blijft iedereen hangen in de kantine en is het hartstikke gezellig.”

De buitenspeler loopt vaak rond bij de club, wanneer hij samen met zijn oude trainer Uli Landvreugd (volgend seizoen AFC, red.) in vakanties voetbalkampen organiseert op de velden van SDZ. “Maar ik had nooit gedacht dat ik daar ooit zou spelen”, zegt Lachkar. “Alles is top geregeld bij SDZ en ik zie ook maatschappelijk kansen voor mij. Ik ben bijna afgestudeerd als sociaal werker en ik kan mij bij de club veel met jongeren bezighouden.”

Toch blijft het presteren met de Amsterdammers het belangrijkste. “Ik hoorde dat alle belangrijke spelers blijven en met gerichte versterkingen kunnen we volgend seizoen in de tweede klasse meteen voor de prijzen meespelen.”

Foto: Roda’46