Home / Algemeen / SDZ heeft het doel van ROAC negentig minuten belegerd: 0-0
SDZ

SDZ heeft het doel van ROAC negentig minuten belegerd: 0-0

Na de 3-0 zege op bezoek bij Fortuna Wormerveer ontving SDZ zondag ROAC. De club uit het Zuid-Hollandse Rijpwetering nam in de eerste speelronde op tegen Legmeervogels. De wedstrijd eindigde in een 1-0 voor ROAC. Op Sportpark Transformatorweg was het zondag eenrichtingsverkeer, desondanks werd er niet gescoord. De wedstrijd eindigde in de brilstand: 0-0.

“We hebben onszelf te kort gedaan door geen doelpunt te maken”, aldus SDZ-trainer Thijs Sluijter. “De tegenstander heeft negentig minuten voor de goal gelegen, ook hebben ze eigenlijk niet echt een kans gecreëerd.” De Amsterdammers hadden in de week voorafgaand aan het duel gehamerd op het rendement, aangezien de verwachting was dat er maar een paar echte momenten zouden gaan volgen tegen ROAC. “De enkele kansen hebben we zeker gehad, daar moeten we dan meer mee doen. Dat laten we na, waardoor de tegenstander in de wedstrijd houden. Ben wel tevreden met het team dat we niet in het mes van ROAC zijn gelopen. Het is altijd gevaarlijk als je zelf niet scoort, dat de tegenstander er dan snel vandoor gaat en aan de andere kant er eentje in prikt.”

SDZ kreeg gedurende de wedstrijd meerdere grote mogelijkheden. Vroeg in de wedstrijd kwam kwam een SDZ-speler oog-in-oog met ROAC-goalie Dammes van der Poel, echter koos de Amsterdammer ervoor om te stiften. Hierdoor ging de inzet er niet in. In de tweede helft volgde een goede een-op-een. Omar Limon zette Raymon Lagerburg recht tegenover doelman Van der Pool, Lagerburg zijn inzet ging naast het doel. Verder kreeg SDZ nog een paar kansen waarmee men het hoofd er net niet tegenaan kreeg of de bal niet goed viel.

“We hebben negentig minuten lang het doel van ROAC belegerd, maar ze stonden vaak met zeven man in de zestien. Ik ben tevreden met de getoonde inzet en de intensiteit waarmee we speelden. Alleen had een van onze vier kansen er op z’n minst in gemoeten.” Sluijter en zijn team hebben nu vier punten gehaald uit twee wedstrijden. Aankomende zondag komt stadsgenoot AGB op bezoek. Twee ploegen die voor de bovenste plekken gaan. Bekijk hier het overige programma van de zondag eerste klasse.

Archieffoto door Jos Spitteler

Send this to a friend