SDZ heeft weinig te duchten van Nieuw Utrecht

SDZ heeft geen fout gemaakt op bezoek bij laagvlieger Nieuw Utrecht. De ploeg van Kai Meeuwsse won met 2-4, een eindstand die bij de rust al op het scorebord stond. De Amsterdammers blijven hierdoor in het spoor van koploper SO Soest, dat de periodetitel pakte.

“Je kan hier zomaar op een slechte dag punten verspelen”, zei Kai Meeuwsse. “Er lopen een paar goede voetballers rond, ze hebben een grasveld, er waait veel wind.” SDZ wilde niet dat het hun overkwam en binnen twintig minuten hadden de bezoekers al een ruime voorsprong te pakken. Uit een hoekschop opende Evert van der Linde de score, een tegenaanval leidde de 0-2 van Lennart Bril in en aanvoerder Raymon Lagerburg, aan de rechterkant opgesteld, rondde een lange bal van Robin de Weij goed af voor de 0-3.

Meeuwsse had zijn basiself bewust gewijzigd en koos voor ‘het collectief’. “Heel veel trainers laten dingen op zijn beloop als het even niet goed gaat. Ik vind dat we de laatste weken niet goed spelen en moest op zoek naar iets anders. Een oude vos, Karel Bonsink, heeft mij geleerd dan terug te gaan naar het collectief. Ik heb nu echt jongens bij elkaar verzameld die het samen willen doen en graag met elkaar spelen.”

Vanaf de twintigste minuut speelde SDZ een gewonnen wedstrijd. De ruime voorsprong zorgde voor wat nonchalance en dat werd keihard afgestraft door Nieuw Utrecht. Binnen korte tijd stond het opeens 2-3, door doelpunten van Zohair Labyad en Omür Arslan. Alle spanning was opeens terug in de wedstrijd. “Er was verder niets aan de hand, maar we maakten het onszelf wel moeilijk”, blikte Meeuwsse terug. Op slag van rust vergrootte Fabian Munsterman de marge met een fraaie volley: 2-4.

Er kwam geen verandering meer in deze stand. SDZ speelde het duel volwassen uit, al verzuimde het wel aan het doelsaldo te verwerken. Veel maakt dit overigens niet uit. De Amsterdammers blijven tweede staan, één punt achter koploper SO Soest. Volgende week komt één van de concurrenten, nummer vier Kampong, op bezoek aan de Transformatorweg.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.