Home / Algemeen / SDZ hengelt Issam El Bakkali (DWS) binnen

SDZ hengelt Issam El Bakkali (DWS) binnen

Issam El Bakkali maakt de nieuwe selectie van de kersverse tweedeklasser SDZ helemaal compleet. De aanvaller is afkomstig van stadgenoot DWS en heeft duidelijke doelen voor ogen met de Amsterdammers.

El Bakkali wil heel graag voor de prijzen spelen. Bij SDZ heeft hij het gevoel dat daarvoor meer middelen ter beschikking zijn dan bij DWS. “Ze willen binnen een paar jaar doorstoten naar de Hoofdklasse. Dat spreekt mij aan. Ik had wel trek in een nieuw avontuur. Ze zijn ambitieus en ik hoor veel leuke verhalen. Het is echt een vriendengroep.”

Na twee seizoenen DWS, waarmee hij naar de tweede klasse promoveerde en zich daarin handhaafde, besloot El Bakkali dat het tijd was voor iets anders. “Er zijn een aantal dingen gebeurd. Dat zorgde voor veel stress aan mijn hoofd. Op het moment dat de chaos op de club naar buiten kwam, dacht ik: nu moet ik een keuze maken. Mijn gevoel heeft gezegd dat het beter is om weg te gaan. Hoe leuk ik het ook heb of hoe goed de mensen voor mij zijn.”

De 27-jarige buitenspeler, dit seizoen goed voor acht treffers, is de zevende aanwinst voor de kampioen van de zondag derde klasse C. De Amsterdammers willen gelijk doorpakken en dat ziet El Bakkali ook wel zitten. Hij kent de tweede klasse inmiddels en weet wat hiervoor nodig is. “Als we gewoon normaal doen en iedereen elke week een 7 of een 8 scoort, gaan we zeker doorstoten.”

SDZ verwelkomt vlak voor het sluiten van de overschrijvingstermijn ook nog Steff de Borst. De jonge doelman is afkomstig vanuit de jeugd van WSV’30. Daarmee komt het aantal versterkingen uit op acht.

Foto’s Felipe Bujan

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)