SDZ in heetgebakerde topper moeizaam langs SO Soest

Even leek zondag tweedeklasser SDZ een overtuigende zege op SO Soest te noteren. De bezoekers dachten daar anders over, brachten de spanning terug in de wedstrijd en opeens moesten de Amsterdammers nog aan de bak om schade in de vorm van puntverlies te voorkomen. Dat lukte uiteindelijk ook: 4-2.

“We zitten niet in een fase waarin het om goed gaat. Het gaat maar om één ding: drie punten halen. Nog één keer winnen en dan zijn we er”, zei een overduidelijk opgeluchte Kai Meeuwsse na afloop. In de slotfase leek de spanning namelijk de overhand te hebben; bij zijn spelers op het veld en bij hem op de bank. Dit leidde tot wat onenigheid en felle discussies tussen beide kampen aan de zijkant. Dat de Amsterdammers wonnen is het enige wat het nog over ging; de manier waarop doet er niet meer toe.

Het begon allemaal goed voor SDZ. Na acht minuten werd, met wat geluk, de score geopend. Terwijl een kopbal tegen de paal leek te eindigen, gaf Floris Reurts het laatste zetje voor de 1-0. Ondanks die vroege voorsprong waren de betere kansen in de eerste helft juist voor de bezoekers. Aanvoerder Bas Tullemans kreeg de bal er tot twee keer toe niet in – redding van Robin Thiel, vlak daarna over – en Meme Dore Aminata faalde zelfs van drie meter voor het doel.

“De eerste helft was niet goed. Ik ben ook kwaad geworden in de rust”, blikte Meeuwsse terug. Dat hielp. Door twee keer aanzetten in kort tijdsbestek leek het duel te zijn beslist. Eerst scoorde Cerezo Hartgers na een goede voorbereidende actie van Romello Austin en nauwelijks twee minuten later benutte Raymon Lagerburg een penalty nadat Floris Reurts werd gevloerd: 3-0.

Toch gaf SO Soest zich nog niet gewonnen. Met een prachtige vrije trap (“die kan hij nog honderd keer nemen en dat schiet je ‘m er niet meer zo in”) bracht Dani Schmitz de spanning terug en nauwelijks negentig tellen later had het via Tullemans zelfs de aansluiting gevonden: 3-2. Het was weer een wedstrijd en die spanning was nou precies wat SDZ níet wilde hebben in de titelstrijd. “Dat is iets waar wij volwassener in moeten worden, helemaal richting Kampong-uit. Voorstaan betekent niet alleen uitspelen. Je moet ook op zoek gaan naar de volgende.”

Met de krappe voorsprong bleef puntverlies tot de mogelijkheden behoren, totdat vijf minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde werd gemaakt. Op weg naar de 4-2 werd de doorgebroken Hartgers onderuit gehaald door Nico Safarov, wat de invaller van SO Soest op een rode kaart kwam te staan. De toegekende penalty werd benut door clubtopscorer Lagerburg. En wat Meeuwsse na afloop tegen zijn spelers zei? Heel simpel: “Nog eentje te gaan. Er is niks mooiers dan straks (12 mei, red.) in het hol van de leeuw kampioen worden.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ