Home / Algemeen / Meeuwsse: “Uiteraard biggelde er een traan over m’n wang”
Kai Meeuwsse

Meeuwsse: “Uiteraard biggelde er een traan over m’n wang”

Voor Kai Meeuwsse kwam er dinsdagavond een abrupt einde aan zijn periode als trainer van SDZ. De trainer vertrekt in de zomer naar HBOK, maar wilde eerst met SDZ het vierde kampioenschap op rij realiseren. De KNVB besloot dinsdagavond echter om het seizoen te beëindigen.

“Uiteraard biggelde er een traan over mijn wang toen ik het nieuws hoorde. Dat je denkt: ‘Was dit het dan? Is dit het einde van tweeënhalf jaar SDZ?’ Je zal nooit weten waar dit laatste seizoen toe geleid heeft”, vertelt Meeuwsse. Toch wist hij ook weer snel te relativeren: “Er kwam gelijk de realiteit: Kom op, dit gaat niet om jou. Dit gaat om Nederland en het kan niet anders.” De vertrekkende oefenmeester geeft aan dat het belangrijk is dat we als maatschappij verantwoordelijkheid nemen, door zoveel mogelijk binnen te blijven en aan social distancing te doen.”Natuurlijk is voetbal sociaal, maar het gewone leven is nu veel belangrijker. Ik geef liever ome Jan en tante Bep volgend jaar een knuffel, in plaats van dat we nu met z’n alle risico’s gaan lopen door wel te gaan voetballen. Het besluit kon dan ook niet anders zijn.”

Toch maakt hij zich ook zorgen om de financiële gevolgen die de huidige situatie kan hebben, ondanks de maatregelen die de overheid neemt: “Er zijn trainers en voetballers die leven van het voetbal, kantines die clubs van een nodige inkomstenstroom voorzien. En ook leveranciers die aan clubs verbonden zijn…” De trainer vreest dat sponsoren misschien wel het mes kunnen gaan zetten in de sponsorgelden. Ook hoort hij dat sommige spelers het moeilijk hebben, omdat ze ZZP’er zijn. “Je voelt uiteraard strijdvaardigheid, maar de onzekerheid maakt mensen kapot.”

“Het waren mooie jaren bij SDZ en ik ga de jongens ook zeker missen”, wil hij tot slot nog kwijt. Natuurlijk wil hij nog op een geschikte manier afscheid nemen van de club, alleen dat is voor nu een bijzaak.

Foto: Jos Spitteler

Send this to a friend