SDZ kent tegen Kampong goede generale in aanloop naar topper

Een week voor de topper in de zondag tweede klasse B, tussen koploper SO Soest en runner-up SDZ, heeft laatstgenoemde geen fout gemaakt. De ploeg van Kai Meeuwsse versloeg Kampong met 4-1, nadat het verschil al in de eerste helft werd gemaakt.

“Ik heb nog nooit zo’n collectief gezien dat voor elkaar heeft geknokt”, jubelde Meeuwsse na afloop. De wilskracht van SDZ werd op de proef gesteld toen het vlak voor rust Donny Kessing met rood kwijtraakte. De verdediger probeerde een fout van doelman Mitchel Vincken te herstellen door de bal uit het doel te slaan. Vincken herpakte zich vervolgens goed, stopte de penalty van Siemen Eijkemans, en met tien man lukte het de Amsterdammers ook om Kampong te verslaan.

Op het moment van de rode kaart had SDZ al een 3-0 voorsprong te pakken. Een flitsende start leverde de openingstreffer van Tim Groenewoud op. Nadat Kampong vervolgens een paar goede kansen onbenut liet, zorgde een tactische omzetting van Meeuwsse – Fabian Munsterman en Robin de Weij wisselden op het middenveld van positie – ervoor dat “het als een tierelier begon te lopen”. Met een diagonale knal bracht Jamal Lachkar de 2-0 op het scorebord en De Weij schoot uit een vrije trap fantastisch raak.

Tijdens de rust bracht Meeuwsse verdediger Joshua Koene, die na bijna een jaar afwezigheid weer speelminuten kon maken voor de Amsterdammers. Kampong had vervolgens moeite om er doorheen te komen en de spanning terug in de wedstrijd te brengen. Romello Austin gooide het duel, uit een vrije trap van De Weij, definitief in het slot. “Alleen jammer dat de verdediging zich niet kon belonen door de nul te houden”, doelde Meeuwsse op de late eretreffer van Kampong-aanvaller Victor Verpalen: 4-1.

SDZ kan vol vertrouwen en met een fijn gevoel toewerken naar de topper, volgende week bij de ongeslagen koploper SO Soest. Het verschil op de ranglijst is één punt. “Voor Soest gaat de competitie nu pas beginnen. Zij hebben nog niemand van de bovenkant getroffen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.