Home / Homepage / SDZ krijgt deksel op de neus in Uitgeest

SDZ krijgt deksel op de neus in Uitgeest

Promovendus SDZ is dit jaar goed gestart in de zondag eerste klasse A. De ploeg uit Amsterdam had na zes wedstrijden elf punten behaald. Vorige week werd er gelijkgespeeld tegen Legmeervogels, deze zondag ging SDZ onderuit. Bij FC Uitgeest werd er met 2-1 verloren.

Klik hier om de uitslagen, standen het programma van de zondag eerste klasse A te zien.

Bij rust leek SDZ de zaken op orde te hebben. De Amsterdammers leidden met 0-1 en waren gedurende de eerste helft de bovenliggende partij. SDZ had veelvoudig de bal en Uitgeest was maar enkele malen voor de goal van de bezoekers geweest. De momenten dat Uitgeest gevaarlijk werd, waren standaardsituaties zoals corners en vrije trappen. SDZ-aanvaller Amine Ennali viel na circa 25 minuten spelen uit met een liesblessure, Romello Austin was zijn vervanger. De invaller was voor de pauze belangrijk. Vanaf de rechterkant gaf hij een voorzet, welke bij de tweede paal werd binnen gekopt door Evert van der Linden.

Tien minuten na rust wist Uitgeest op gelijke hoogte te komen. Aan de gelijkmaker ging een inschattingsfout van doelman Stef de Borst vooraf, hierdoor kon Mike Olgers voor de thuisploeg scoren. Gezien SDZ in de eerste helft de betere partij was, wilde trainer Kai Meeuwsse na de gelijkmaker de overwinning forceren. Met nog 25 minuten te spelen besloot de oefenmeester om achterin 1-tegen-1 te gaan spelen, waardoor zijn ploeg met vier aanvallers kwam te staan. “Ik vond dat wij de betere waren en dat het op dat moment wel kon. Achteraf was het een totale mispeer. We waren zo druk met aanvallen, dat we achterin zoveel ruimtes weggaven”, aldus Meeuwsse. SDZ wist weinig mogelijkheden te creëren, terwijl Uitgeest meer kon counteren. Vlak voor het eind van de wedstrijd kreeg SDZ het deksel op de neus. Een counter moest worden gestopt met een overtreding, ongeveer 18 meter voor het Amsterdamse doel. De vrije trap verdween via een been in het doel van SDZ: 2-1.

“Het was een wedstrijd met twee gezichten, maar uiteindelijk wel een collectief falen”, aldus Meeuwsse na afloop. De oefenmeester van SDZ baalt van zijn tactische keuze om vroeg in de wedstrijd al 1-tegen-1 te gaan spelen. “Dat heb ik gewoon niet goed gedaan.”

Foto: Jos Spitteler van de geblesseerd uitgevallen Amine Ennali

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ
Send this to a friend