Home / slideshow / SDZ maakt het nog onnodig spannend tegen KFC

SDZ maakt het nog onnodig spannend tegen KFC

SDZ is het nieuwe seizoen begonnen met een overwinning. In de beker werd er met 3-4 van Kooger FC gewonnen. Het verschil werd in de eerste 20 minuten gemaakt.

De Amsterdammers begonnen gretig. In de 1ste minuut zette Tim Klaasen-Bos, de spits die bijna heel vorig seizoen miste door een blessure, hoog druk op de keeper en wist de bal af te snoepen om vervolgens breed te leggen op Raymond Lagerburg. Voor hem was het een koud kunstje om af te ronden. Een kwartier later was het de spits zelf die kon binnen schieten, vanaf de rand van de zestien schoot hij de bal onberispelijk in de bovenhoek. In de beginfase kwam KFC bijna niet van de eigen helft af en zette SDZ zeer hoog druk. Met resultaat, want nieuweling Allon Koene pakte de bal af en schoot vervolgens zelf hard binnen. Als KFC aan kansen kwam lag dat vooral aan SDZ zelf, zo ook bij de eerste tegentreffer. Een te korte terugspeelbal werd onderschept en Mitchel Vincken kon de tegentreffer niet meer voorkomen. Voor de rust leek het nog 1-4 te worden, maar de goal van Klaasen-Bos bleek buitenspel te zijn.

Het doelpuntentotaal van de spits bleef daardoor op 1 staan, in de rust werd hij gewisseld voor Jaap Smeeing. Coach Kai Meeuwsse is blij met zijn spits, maar brengt hem langzaam: “Tim (Klaasen-Bos. Red) gaat dinsdag tegen Almere 75 minuten maken. Hij is gretig, brengt veel extra’s en er zit nog rek in. Maar Jaap Smeeing is ook heel belangrijk, omdat hij iets anders kan brengen. Tim wil de bal vaak in de voeten, terwijl Jaap ook vaak diep gaat.”

De tweede helft leek SDZ het wat rustiger aan te doen, het werd nog wel af en toe gevaarlijk, maar je zag dat de ploeg nog bouwende is. Halverwege de tweede helft leek Smeeing het duel in het slot te gooien, hij wist een voorzet van rechts binnen te schieten. Maar nog geen minuut later lag de bal alweer aan andere kant in het netje. SDZ probeerde het duel rustig uit te spelen, maar vlak voor tijd kwam KFC zelfs terug tot 3-4. Maar een echt slotoffensief bleef uit.

Meeuwsse zag dat zijn ploeg winnen, maar is zeker nog niet tevreden: “De automatisme moeten er komen, er zijn veel nieuwe jongens en we missen nog een paar spelers. Dat duurt altijd even, we hebben nog drie weken tot de competitie begint.”

Opstelling SDZ: Mitchel Vinken, Emilio Yé, Evert van de Linde, Donny Kessing, Mariano OLf (45, Tim van Gelder Allon Koene, Davey Claus, Raymond Lagerburg, Romello Austin (55, Floris Reurts), Tim Klaasen-Bos (45, Jaap Smeeing), Tim Groenewoud

Send this to a friend