SDZ maakt het onnodig spannend tegen ZSGOWMS

In de strijd om het kampioenschap in de zondag derde klasse C heeft SDZ uitstekende zaken gedaan door de grote concurrent ZSGOWMS met 3-1 te verslaan. De ploeg van Kai Meeuwsse had het aan zichzelf te danken dat het na een vroege 2-0 voorsprong nog spannend werd, voordat Robin de Weij vlak voor tijd voor de bevrijding zorgde.

De wedstrijd was amper een paar minuten oud toen SDZ al toesloeg. Een schot van Tim Klaasen-bos werd in eerste instantie gekeerd door doelman Tamba dos Santos, waarna Donny Kessing in de rebound alsnog trefzeker was. Tien minuten later was het opnieuw raak. Met zijn 22ste treffer van het seizoen verdubbelde Klaasen-bos de voorsprong voor de thuisploeg.

ZSGOWMS kon daar in de eerste helft slechts een paar speldenprikjes tegenover zetten, terwijl SDZ genoeg kansen kreeg om verder uit te lopen. Het was aan het niet goed afgestelde vizier van de koploper en een paar reddingen van Dos Santos te danken dat het bij een 2-0 ruststand bleef.

In tegenstelling tot het eerste bedrijf wist ZSGOWMS in de tweede helft wel meer partij te bieden. SDZ bleef weliswaar het leidend voorwerp, al kwam de ploeg van Murat Böke steeds beter in de wedstrijd. Na een verkeerde terugspeelbal van Emilio Ye kreeg Bilal Ched-Dadi de ultieme mogelijkheid om de gasten weer terug in de wedstrijd te brengen, alleen was doelman Ryan Kool voor hem een sta-in-de-weg. Even later moest de sluitpost alsnog capituleren bij de gelijkmaker van Ramon Lujano Benavides: 2-1.

Kool vertolkte in de slotfase wel een hoofdrol door prachtig redding te brengen op een eveneens schitterende vrije trap van Guerain. Ook Ricardo MacNack was dicht bij de gelijkmaker, maar hij raakte de lat. Uit een scherpe counter gooide Robin de Weij het duel uiteindelijk in het slot in het voordeel van SDZ: 3-1.

Morgen (maandag) een samenvatting en reacties op onze Wedstrijd van de Week.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt