SDZ met moeite langs defensief ingesteld Spaarnwoude

Koploper SDZ heeft een overtuigende en toch moeizame zege geboekt op hekkensluiter Spaarnwoude. De ploeg van Kai Meeuwsse domineerde negentig minuten lang de wedstrijd, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een magere 1-0 overwinning.

“Ik had niet verwacht dat ze zich zo erg zouden ingraven”, zei Meeuwsse na afloop van de wedstrijd. “Maar het was ook slecht van onze kant. Wij moeten gewoon een veel hoger baltempo hanteren.” Aangezien de uitwedstrijd in december met 0-9 werd gewonnen, was ook nu de verwachting dat de zondag derdeklasser weinig moeite zou hebben met de bezoekers uit Spaarnwoude.

SDZ was vanaf het eerste fluitsignaal heer en meester en wist in de openingsfase ook voldoende kansen te creëren om de score te openen. Deze liet lang op zich wachten. Pas na 24 minuten voetballen brak Giliano Eijken op aangeven van Bram Owusu de ban met de 1-0.

In het restant van de eerste helft werd vervolgens nog acht keer het doel van Patrick Kort onder vuur genomen, maar de thuisploeg slaagde er niet in om de marge te vergroten. Ook in de tweede helft groef Spaarnwoude zich op eigen helft in en was het aan SDZ om een gaatje in de defensie te vinden. Dat je twee ploegen nodig hebt om er een wedstrijd van te maken, werd pijnlijk duidelijk. Op die manier werd het publiek in slaap gesust en ging de wedstrijd als een nachtkaars uit.

SDZ blijft door de minimale zege op Spaarnwoude de ranglijst aanvoeren. De ploeg van Meeuwsse verdedigt met drie wedstrijden te gaan een voorsprong van twee punten op achtervolger RODA’23, dat met 0-8 te sterk was voor De Kennemers. Op de laatste speeldag treffen beide ploegen elkaar nog. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Verslag Jurgen Boegborn
Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ