De opkomst bij Fortuna Wormerveer tegen SDZ. Foto door Fortuna Wormerveer

SDZ neemt afscheid van Jessie Vink: “Geen slecht woord over de club”

Jessie Vink maakte afgelopen zomer de overstap naar SDZ om met de club naar de Hoofdklasse te promoveren, maar de coronastop belemmerde dit. Door de aanhoudende bestuurlijke onrust en veel vertrekkende jongens besloot hij deze maand om te vertrekken. HBC is zijn volgende bestemming.

Met Vink haalde de vereniging aan het begin van dit seizoen nog een belangrijke speler binnen. De verdediger speelde in het verleden voor Alphense Boys en Katwijk, waardoor hij de nodige ervaring in zijn bagage had. “De visie van SDZ sprak mij ontzettend aan en de club was voor mij lekker dichtbij huis, waardoor ik het gevoel had dat ik de rest van mijn loopbaan voor SDZ kon uitkomen. Daarom besloot ik destijds om de overstap naar Amsterdam te maken”, vertelt Vink, die de club binnenskamers in een paar maanden zag veranderen. “Ik kan absoluut geen slecht woord over SDZ uitspreken, want het is simpelweg een fantastische club om voor te spelen. Ook de trainer (Thijs Sluijter, red.) doet het geweldig met de spelersgroep. Het bestuur kon mij alleen geen duidelijkheid bieden over de koers die het wilde varen. De visie die mij vorig jaar zo aansprak, is gewoon niet meer aanwezig. Dat is hartstikke jammer.”

Het was voor Vink nog altijd geen reden om SDZ per definitie te verlaten, totdat HBC aanhoudende interesse toonde. “Ik heb persoonlijk een goed contact met Arno Dijkstra, speler in het eerste team. Via hem kwam ik met de vereniging in aanraking. In eerste instantie hield ik de boot nogal af, maar al snel sprak mij de visie van de club aan.” HBC speelt dan wel in de tweede klasse, maar de club wil snel stappen voorwaarts maken. De Heemstedenaren speelden in het seizoen 2017/2018 nog in de vierde klasse en promoveerden tweemaal achter elkaar. SDZ legde de afgelopen jaren een vergelijkbare weg af. “Ik heb er ontzettend veel vertrouwen in dat ik de komende jaren met HBC mooie dingen kan beleven.” Vink sluit niet uit dat hij later in zijn voetbalcarrière nog eens terugkeert bij SDZ. “Ik heb het dit seizoen namelijk goed naar mijn zin gehad bij SDZ.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Fortuna Wormerveer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ