Home / Algemeen / SDZ neemt koppositie over van SO Soest dankzij overtuigende zege

SDZ neemt koppositie over van SO Soest dankzij overtuigende zege

Half oktober legde Kai Meeuwsse een doelstelling voor SDZ neer om voor de winterstop 27 punten te hebben. Daar zijn de Amsterdammers twee wedstrijden voor de kerstdagen al behoorlijk dicht bij (25). In de topper van de zondag tweede klasse B boekte SDZ een klinkende 0-3 zege op SO Soest en nam daarmee de koppositie weer terug.

Voorafgaand aan het bezoekje aan Soest was Meeuwsse best angstig. “Veel trainers laten weten dat SO Soest eigenlijk te hoog staat en verdedigend speelt, maar ik vind dat ze hun daarmee tekort doen. Ze hebben een sterk collectief, dat is hun kracht”, zag de oefenmeester. Doordat SO Soest de rijen goed gesloten hield, had SDZ in de eerste helft zo’n zeventig procent balbezit. Pas op slag van rust lukte het de Amsterdammers om de ban te doorbreken. Met een individueel hoogstandje – een schot van twintig meter – opende Robin de Weij de score.

“Daardoor konden we opgelucht de rust in, in de wetenschap dat zij moesten komen”, vervolgde Meeuwsse. Toch kon zijn ploeg hier niet van profiteren. SDZ ging juist steeds verder achteruit lopen en telkens werd de lange bal gehanteerd. Een kwartier voor tijd viel de bevrijdende tweede treffer. Een goede omschakeling bracht de bal bij Tim Groenewoud, die Lennart Bril in staat stelde de 0-2 te maken.

Enkele minuten later deed Groenewoud er een schepje bovenop met de 0-3, op aangeven van Floris Reurts. “Ook een fantastische aanval. Daarna konden we het duel soeverein uitspelen. Zij hadden niet meer de power. Een goede overwinning van ons”, vond de oefenmeester. De zege bracht SDZ weer aan kop, twee punten boven SO Soest en vijf meer dan SCH’44. Voor de winterstop spelen de Amsterdammers nog tegen middenmoters Quick 1890 (thuis) en RODA’23 (uit).

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.