SDZ neemt lastige horde met zakelijke zege bij De Kennemers

Er kan weer een streepje worden gezet op het lijstje van zondag derdeklasser SDZ. De ploeg van Kai Meeuwsse kwam zonder kleerscheuren en met drie punten terug uit Beverwijk, waar De Kennemers met 0-2 werd verslagen.

In een uitstekende openingsfase, waarin Meeuwsse “de beste twintig minuten van dit seizoen” zag, legden de Amsterdammers de basis voor deze zakelijke zege. De gasten creëerden een paar goede kansen, waarvan Fabian Munsterman er eentje tot doelpunt verzilverde. Bij een voorzet van Robin de Weij kwam de middenvelder goed bij de eerste paal om de 0-1 binnen te koppen.

SDZ bleef de eerste helft vrij soeverein en gaf nauwelijks een kans weg. “Ik heb geen moment het gevoel gehad dat zij een doelpunt zouden maken”, zei Meeuwsse. Heel gemakkelijk ging het niet, omdat een tactisch plan van De Kennemers-trainer Alami Ahannach (ex-Chabab) ervoor zorgde dat zijn ploeg zich onder de druk van SDZ uit kon voetballen.

Het tweede bedrijf speelde zich meer op het middenveld af en werd er strijd gevraagd van beide ploegen. Uiteindelijk besliste invaller Davey de Witte het duel. De Weij veroverde de bal, stuurde de middenvelder richting het doel en De Witte liet doelman Dave Davidson kansloos voor de 0-2.

Omdat RODA’23 (2-4 bij Sporting Martinus) en ZSGOWMS (1-0 tegen VVH/Velserbroek) ook wonnen, blijft de voorsprong van de Amsterdammers op naaste achtervolger RODA’23 vijf punten. “Natuurlijk hopen we dat de concurrenten ergens onderweg punten morsen, maar ik heb in de kleedkamer gezegd dat wij daar niet meer naar moeten kijken. Zelf onze wedstrijden winnen en dan komt het goed. Dit was een zakelijke overwinning en best een grote hobbel.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.