Home / Algemeen / SDZ neemt Romello Austin over van competitiegenoot RODA’23

SDZ neemt Romello Austin over van competitiegenoot RODA’23

Romello Austin draagt na de zomer de clubkleuren van SDZ. De negentienjarige vleugelaanvaller laat RODA’23 achter zich om zich aan te sluiten bij de koploper van de zondag derde klasse C. Daar is hij de tweede aanwinst voor volgend seizoen, na Mitchel Vincken (AGB).

Na afloop van de wedstrijd tussen SDZ en RODA’23 werd Austin in de kantine aangesproken. Of hij interesse had om eens te praten. Voorafgaand aan het duel sprak Austin al met een aantal bekenden bij de tegenstander. “Donny Kessing is mijn oude schoolleraar. Ik heb met hem gesproken over wat voor een club SDZ is en wat ze willen bereiken. Anderhalve week later had ik een gesprek met de trainer (Kai Meeuwsse, red.) en kreeg ik gelijk zo’n goede indruk dat ik direct mijn ja-woord gaf.”

Austin draait momenteel zijn eerste seizoen als senior bij RODA’23. In Bovenkerk is hij bezig aan zijn vijfde jaar, na eerder in de jeugd bij Buitenveldert en Zeeburgia te hebben gespeeld. “Het was voor mij wel even wennen, zeker fysiek. Bij SDZ willen ze zo snel mogelijk hogerop met een jong team. Ik ben zelf ook pas negentien, dus zie mij daar wel tussen lopen.”

Met de Amsterdammers, die vijf punten voorsprong hebben op RODA’23, hoopt de vleugelaanvaller volgend seizoen in de tweede klasse actief te zijn. “Ik wil direct een goed seizoen draaien”, zegt Austin vol zelfvertrouwen. “Ik zal er alles aan doen om mijzelf gelijk te laten zien, want ik ga niet ergens naartoe om op de bank te zitten.”

Foto: Koos van der Leest

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)