SDZ officieus kampioen na overwinning op Diemen

In de zondag derde klasse C heeft SDZ zich na een moeizame, maar overtuigende zege op Diemen bijna verzekerd van het kampioenschap. De ploeg van Kai Meeuwsse neemt het volgende week weliswaar in een rechtstreeks duel om de titel op tegen de enige overgebleven uitdager (RODA’23), maar hoeft er daar alleen voor te zorgen dat het niet met acht doelpunten verschil verliest.

Toch kwam de overtuigende 3-0 zege van SDZ tegen Diemen niet zomaar uit de lucht vallen. De bezoekers, onder leiding van Gerrie Breugem, wilden hun huid tegen de koploper zo duur mogelijk verkopen en waren met een zeer defensieve instelling naar de Transformatorweg gekomen. SDZ had dan ook veel moeite om een gaatje in de defensie te vinden, maar wist in de eerste helft via Bram Owusu wel tot tweemaal toe het aluminium te raken.

Daarom bracht Meeuwsse in de rust Tim Klaasen-Bos in het elftal. De topscorer van SDZ moest de afgelopen weken vanaf de kant toekijken met een enkelblessure, maar kon zijn ploeg in de tweede helft weer aan doelpunten gaan helpen. Hoewel het spel zich ook in de tweede helft voornamelijk op de helft van Diemen afspeelde, duurde het tot de zestigste minuut voordat de thuisploeg eindelijk de ban wist te breken. uit een prima voorzet van Mariano Olf opende Floris Reurts de score: 1-0.

SDZ kreeg vervolgens nog voldoende kansen om de score verder uit te bouwen. Toch duurde het nog tot de 83ste minuut voordat SDZ ook daadwerkelijk de 2-0 wist te produceren. Opnieuw op aangeven van Olf was het ditmaal Klaasen-Bos die zijn rentree wist te versieren met een treffer en daarmee de zege voor SDZ definitief wist binnen te slepen. In dezelfde minuut wist SDZ ook nog de 3-0 te produceren. Een schot van invaller Cerezo Hartgers werd in eerste instantie nog door de doelman gepareerd, waarna deze in de rebound kansloos was op de inzet van Raymond Lagerburg. Zo wist de ploeg van Meeuwsse dat het kampioenschap hen nu bijna niet meer kan ontgaan.

Doordat concurrent RODA’23 ook met 3-0 wist te winnen mag SDZ zich nog geen kampioen noemen, maar kunnen de Amsterdammers de champagne voor volgende week alvast koud zetten als het op bezoek gaat bij RODA’23. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Verslag: Jurgen Boegborn
Archieffoto: HAV

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)