SDZ ondanks gelijkspel bij Diemen winterkampioen

In de zondag derde klasse C heeft SDZ zich ondanks een gelijkspel bij hekkensluiter Diemen verzekerd van het winterkampioenschap. Het puntverlies had uiteindelijk weinig gevolgen voor de stand op de ranglijst aangezien de concurrentie ook punten verspeelde.

In de eerste helft werden er nauwelijks kansen gecreëerd. Beide doelmannen kregen slechts enkele speldenprikjes te verwerken, totdat Diemen vlak voor rust uit het niets op voorsprong kwam. Na slecht uitverdedigen van SDZ kreeg Jesse Ringelberg de bal in zijn voeten en wist hij vervolgens via de binnenkant van de paal doelman Ryan Kool te passeren voor de 1-0 ruststand.

Na rust kwam SDZ een stuk beter uit de startblokken en oogde het ook frisser dan in de eerste helft. De bezoekers uit Amsterdam-West kwamen uiteindelijk middels een raak geschoten penalty van oud-Diemen-speler Giliano Eijken, vanwege een handsbal, weer op gelijke hoogte en zagen topscorer Tim Klaasen-Bos er met zijn twaalfde treffer van het seizoen na 67 minuten spelen zelfs 1-2 van maken.

Tien minuten later kwam Diemen alsnog terug op gelijke hoogte. Een lichte overtreding was voldoende voor scheidsrechter Hussaarts om de bal op de stip te leggen. Kool leek zich tot held van de middag te kronen door een strafschop van Marco Moelee uit de bovenhoek te vissen, maar de doelman kwam te vroeg van zijn lijn. De strafschop moest overgenomen worden en nu was Moelee wel trefzeker: 2-2. Dat was tevens de eindstand.

“Het is positief dat de concurrentie punten verspeeld, maar je gaat nu alsnog met een zuur gevoel de winterstop in”, zei SDZ-verdediger Donny Kessing. “We hebben een geweldige groep, waar de sfeer goed is en we allemaal knokken voor elkaar. Helaas hebben we dat vandaag niet laten zien.”

De wintertitel zegt voor topschutter Tim Klaasen-bos echter niet heel veel. “We zijn er zelf ook niet heel erg mee bezig geweest, maar als je voetbalt wil je kampioen worden en ik denk dat we ook de spelers hebben om die doelstelling te halen. Ondanks het gelijkspel gaan we toch met een goed gevoel de winterstop in.”

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt