SDZ ontdoet zich eenvoudig van De Kennemers

SDZ is in de zondag derde klasse C op eigen veld niet in de problemen gekomen tegen De Kennemers. De ploeg van Kai Meeuwsse bezorgde de nieuwe trainer Alami Ahannach geen al te best debuut: 3-0. De Amsterdammers profiteerden hiermee optimaal van de nederlaag van RODA’23 (1-2 tegen Sporting Martinus, red.) en naderde de koploper van de zondag derde klasse C tot op éen punt.

In de eerste helft had SDZ het nog niet zo gemakkelijk. Toch had Mariano Olf zijn ploeg al heen snel op voorsprong kunnen brengen. In de tweede minuut raakte hij in zeer kansrijke positie de paal. Vervolgens ging de wedstrijd op neer. Olf had de openingstreffer op zijn schoen, maar aan de andere kant kwam de thuisploeg ook goed weg. Leroy de Graaff had geen geluk dat een corner van Geoffrey Purse niet in het net belandde.

De Amsterdammers maakten de meeste aanspraak op een doelpunt en deze viel ook na ruim een halfuur spelen. Een diepe pass vanuit het middenveld werd door aanvoerder Raymon Lagerburg op fraaie wijze tegendraads ingekopt: 1-0. De Kennemers was door de tegengoal aangeslagen en SDZ behield de controle in de eerste helft.

Na rust begonnen de Beverwijkers beter dan SDZ. Ahannach, die zijn ploegen altijd aanvallend wil laten voetballen, wilde zijn stempel meteen laten drukken. Het ontbeerde echter duidelijk aan stootkracht bij de bezoekers. Toen Floris Reurts voor SDZ de score verdubbelde, leek het verzet bij De Kennemers gebroken. De aanvaller van SDZ schoot een voorzet van Eyken op fraaize wijze achter doelman Dave Davidson: 2-0.

SDZ kreeg na de goal van Reurts ook steeds meer in het spel in handen en het liet na om de score verder uit te breiden. Er werd niet geprofiteerd van gestuntel achterin bij De Kennemers en doelman Davidson hield zijn ploeg nog in de race. Uiteindelijk gooide Olf het duel na een goede aanval definitief in het slot: 3-0.

SDZ-trainer Kai Meeuwse kon na afloop tevreden zijn met de winst van zijn ploeg en het verlies van RODA 23. Het verschil met de koploper uit Bovenkerk bedraagt slecht een punt. De promovendus neemt het de komende weken ook nog eens op tegen laagvliegers VVH Velserbroek en Spaarnwoude. Verliezend trainer Ahannach zal in de tweede periode hopen op betere resultaten met De Kennemers. Ahannach heeft daarvoor wel Mourad Saalioua laten terugkeren in de selectie. De oud speler van DCG, Arsenal en Blauw-Wit Beursbengels verliet De Kennemers twee maanden geleden onder de oude trainer Jos Van Veelen, maar is onder Ahannach weer opgenomen in de selectie.

Kijk hier voor de alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.