SDZ ontsnapt in slotfase aan dure nederlaag in Bloemendaal

Kai Meeuwsse trok de vergelijking met demonteren van een auto toen hij gevraagd werd naar het spelbeeld van de wedstrijd tussen Bloemendaal en SDZ. De oefenmeester van de Amsterdammers zag zijn ploeg ‘oppermachtig’ spelen, maar kon slechts een punt meenemen uit de duinen: 1-1. Eentje die in de laatste minuut zelfs bijna in rook opging.

Met een dubbel gevoel keerde Meeuwsse terug uit Bloemendaal. “De eerste helft waren we oppermachtig, met zeventig procent balbezit. Daar kan ik niet ontevreden over zijn. Maar Bloemendaal is heel stug en daar moet je de opening in zien te vinden. Dat lijkt op het demonteren van een auto. Elke keer een stukje losmaken om de auto uiteindelijk te kunnen vernietigen.”

Het gaatje werd pas een kwartier voor tijd gevonden. Tim Klaasen-bos kwam goed door aan de rechterkant en stelde Giliano Eijken in staat om de score te openen: 0-1. Direct daarna zocht SDZ naar de 0-2 om de wedstrijd te beslissen, maar werd de inzet van Cerezo Hartgers op de doellijn geblokt. “In de omschakeling staan we vervolgens niet goed en valt de bal over de verdediging heen.” Joost van den Boogaard tekende voor de 1-1 namens de gasten.

Meeuwsse hield een zuur gevoel over aan de gelijkmaker, maar had vlak voor tijd zelfs helemaal met lege handen kunnen eindigen. In de scrimmage viel de bal voor de voeten van een Bloemendaler, maar gooide Jordy van der Horst zich vol voor de bal. Zijn kont voorkwam de 2-1. “Het had weinig gescheeld of we hadden helemaal niks”, zuchtte de oefenmeester na afloop. “Gelukkig nemen we een punt mee, ook al hadden het er drie moeten zijn.”

De Amsterdammers lopen iets uit op achtervolger RODA’23, dat verrassend verloor van Schoten. Volgende week is de topper. Een week later komt nummer drie ZSGOWMS op bezoek, dat ook dichterbij komt. “Wij voelen niet de hete adem van ZSGO in onze nek, wel gezonde druk. Wij zitten in een andere fase dan zij. Over twee weken hebben wij alle toppers gehad en krijgen wij, op Schoten na, alleen nog de onderkant. Voor ZSGOWMS begint het daarna pas echt. Natuurlijk kunnen we de komende twee weken een mooie voorsprong nemen, maar als dat niet lukt, maken wij ons alsnog geen zorgen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: HAV

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)