SDZ schudt laagvlieger Quick 1890 met soevereine zege van zich af

Op weg naar het kampioenschap in de zondag tweede klasse B heeft SDZ gedaan wat het moest doen: winnen van laagvlieger Quick 1890. Op bezoek in Amersfoort maakte de ploeg van Kai Meeuwsse met vier goals na de rust het verschil: 0-4.

De eerste helft ging het niet heel gemakkelijk. Quick 1890 had een muur opgebouwd met hun 5-3-2 formatie en liet het aan SDZ om dat stuk te spelen. Daar hadden de Amsterdammers, ondanks dat ze best aardig combineerden, moeite mee. “In de rust hebben we de puntjes op de ‘i’ gezet en vanaf dat moment ging het lopen”, blikte Meeuwsse terug. “De jongens wat vrijer in hun hoofd laten spelen en niet dat plichtmatige. Dan gaan we draaien en zie je dat we terecht bovenaan staan.”

Zo’n vijf minuten na rust werd de brilstand doorbroken. Door een diagonale bal van Donny Kessing verscheen Romello Austin oog-in-oog met de doelman, die hij kansloos liet. Even later werd ook Cerezo Hartgers vrij voor het doel gezet en daar wist de spits eveneens raad mee: 0-2. Vanaf dat moment was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, want zelf kon Quick 1890 nauwelijks iets uitrichten.

De mooiste goal van de middag kwam op naam van Raymon Lagerburg. Een aanval over de linkerkant mondde via Hartgers uit bij invaller Lennart Bril (verving de geblesseerd uitgevallen Robin de Weij) en hij gaf de bal op een presenteerblaadje voor de middenvelder om de 0-3 binnen te volleren. Uiteindelijk bepaalde Austin met een frommelgoal de eindstand op 0-4.

Omdat achtervolger Kampong ook won, blijft de voorsprong van de Amsterdammers zes punten. Wanneer SDZ volgend weekend van SO Soest wint, kan het op 12 mei op bezoek bij de concurrent kampioen worden. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Koos van der Leest