Home / slideshow / SDZ in slotfase voorbij AGB

SDZ in slotfase voorbij AGB

Vorige week ging AGB in de slotminuut onderuit tegen LSVV. Ook SDZ had na 2 duels nog niet gewonnen. De Amsterdamse eersteklassers troffen elkaar zondag, bij AGB. Het werd een regenachtig duel op echt gras, waarbij SDZ uiteindelijk aan het langste eind trok: 1-3.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zondag 1a

De wedstrijd was amper begonnen toen SDZ al de leiding nam. Een verkeerde pass bij AGB werd onderschept door Jaap Smeeing, die het buitenkansje één op één met de keeper wel wist te verzilveren. AGB liep dus al snel achter de feiten aan en ging op zoek naar de gelijkmaker, in een redelijk gelijkwaardige eerste helft. De ploeg van Imdat Ilguy kreeg een aantal goede mogelijkheden, maar scoorde niet.

Na rust lukte dat wel. AGB wist SDZ terug te dringen en de 1-1 te maken. Een schot van Hursut Meric werd nog gestopt, maar in de rebound was het raak voor Marouane Bensabouh. AGB had daarna de kansen om er 2-1 van te maken, maar verzuimde weer te scoren. En ook hier golden weer de wetten van de voetballerij: als je zelf niet scoort, valt de goal aan de andere kant wel. Dat gebeurde ook, in de 85e minuut. Een doeltrap werd onderschept door SDZ en afgemaakt door invaller Floris Reurts. AGB legde daarna flink wat risico in het spel om toch nog een punt over te houden van het duel, maar dat leverde ook ruimtes en dus de 1-3 op.

Na 3 duels is AGB nog steeds puntloos. “Eigenlijk kan ik elke week wel hetzelfde verhaal vertellen. We spelen best goed voetbal waarbij we veel kansen creëren, maar op dit moment is de kansen afmaken een groot probleem. Ik heb best wat meegemaakt als trainer en kan zeggen dat zolang we kansen creëren, ik me niet druk ga maken. Het gaat echt wel een keer komen, maar het is wel belangrijk dat het zo snel mogelijk gebeurt, zodat we een serie kunnen neerzetten”, aldus Ilguy na afloop.

Foto’s: Jos SpittelerBlijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend