Home / Algemeen / SDZ stoomt op naar derde plek door winst op Legmeervogels

SDZ stoomt op naar derde plek door winst op Legmeervogels

Vorige week zondag won SDZ met 2-4 op bezoek bij Hillegom en nu weer een 4-2 overwinning voor de Amsterdammers. Op Sportpark Transformatorweg werd Legmeervogels verslagen. In de vorige speelronde speelde Legmeervogels nog doelpuntrijk gelijk tegen Assendelft: 3-3.

Al in de tweede minuut van de wedstrijd kwam Legmeervogels op voorsprong. Het kopduel voor de SDZ-verdediging werd gewonnen, waardoor Nick Verschut eenvoudig wist te scoren: 0-1. Na de vroege achterstand kwam SDZ beter in de wedstrijd. Vanuit het middenveld werd er druk gezet op de tweede bal, die ook regelmatig werd veroverd. De Amsterdammers werden steeds gevaarlijk, een voorzet van  Jumairo Lith dwarrelde tegen de paal aan. Met 25 minuten op de klok moest Legmeervogels-trainer Ton Pronk de eerste wissel toepassen. Jerry Osei kon niet verder, hij werd vervangen door Derk Streefkerk. Een paar minuten later kwam SDZ op gelijke hoogte. Maxim van der Meer ging de combinatie aan met een van de aanvallende middenvelders. De spits kreeg de bal terug en schoot van buiten de 16 binnen: 1-1. Direct ging SDZ door met drukken, een goede hoge bal van verdediger Aziz Stitou bereikt Lith. De buitenspeler, die van kant was gewisseld met Jawhan Ahannach, passeerde enkele speler maar liep zich vast in de verdediging van Legmeervogels. Vlak voor rust kwam SDZ op voorsprong. Rechtsback Emilio Ye gaf de bal precies goed diep achter de Legmeervogels-verdediging, waardoor Van der Meer kon oppikken. De aanvaller schoot de bal, met een verraderlijke stuit, binnen.

Toen de pauze voorbij was, gingen beide ploegen aftasten. De eerste grote mogelijkheid was voor Legmeervogels. Een vrije trap bereikte Streefkerk, alleen zijn kopbal ging rakelings naast het doel. SDZ ging verder met het door onder druk zetten en ballen veroveren. SDZ-aanvaller Lith snoepte de bal af kwam tegenover goalie Jordy Wens te staan. De aanvaller van de thuisploeg schoot rustig binnen, waardoor de stand op 3-1 kwam. Minuut 72 op de klok toen Legmeervogels de aansluitingstreffer maakte. Een corner bleef voor het doel hangen, waardoor aanvoerder Kenneth van der Nolk van Gogh bij de tweede paal kon binnenkoppen. Twee minuten later vergrote SDZ de marge weer naar twee. De thuisploeg scoorde ook uit een hoekschop. Yazmani Morhee nam de bal in één keer op zijn pantoffel: 4-2.

Volgende week gaat SDZ op bezoek bij koploper Fortuna Wormerveer. Legmeervogels ontvangt in Uithoorn FC Uitgeest. Bekijk hier in de uitslagen, standen en het programma in de zondag eerste klasse.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)