SDZ streept met negenklapper ook United/DAVO weg op het lijstje

Op een bord in de kleedkamer, ergens tussen de feestvierende SDZ-spelers, staat de tekst: ‘nog zes keer overwinningen en dan zijn we er’, refererend aan een mogelijk kampioenschap. Na de negenklapper tegen United/DAVO (9-2) kan dat worden aangepast in ‘vijf keer winnen’. De ploeg van Kai Meeuwsse blijft immers soeverein de zondag derde klasse C aanvoeren.

Het hoogtepunt van de middag? Niet de geflatteerde overwinning of één van de negen doelpunten, maar een zingende Jimme Stravers, die zijn debuut op achttienjarige leeftijd opluisterde met een treffer. Het gebeurde in een tweede helft waarin SDZ geen genade kende voor United/DAVO. Stravers nam twintig minuten voor tijd de 8-2 voor zijn rekening en vlak daarna maakte Giliano Eijken (drie keer trefzeker) er zelfs 9-2 van. De tien bleef United/DAVO bespaard, iets wat eerder dit seizoen ook tegen Wijk aan Zee niet lukte. “Het lijkt wel alsof het niet mag”, antwoordde Meeuwsse.

In deze fase van de competitie gaat het volgens de oefenmeester niet om de manier waarop. Het zijn de punten die tellen. “Natuurlijk wil je voor het publiek iets moois laten zien, maar we moeten gewoon zes keer winnen. Of dat nou met 1-0, 2-1 of 9-2 is. Want wat valt hier te winnen? Je moet iedere week afstrepen en telkens drie punten pakken. Ik denk nu aan één ding: zo snel mogelijk naar de bar en baco’s bestellen. Dat is het enige waar ik nog vrolijk van word.”

In het begin van de tweede helft leek het er niet op dat SDZ met flinke cijfers zou uithalen. De Amsterdammers gingen met een 3-2 voorsprong de kleedkamer in, waarvan de twee tegentreffers eigen fouten van SDZ waren. Mariano Olf schatte een crosspass verkeerd in, de bal belandde bij Thierry de Bie en hij schoot deze stijf in de winkelhaak. Voor de andere tegengoal werd Rick Balaydin volledig vrijgelaten. Aan de andere kant van het veld liet het aanvalstrio Eijken/Floris Reurts/Anouar Lakbila van zich spreken door elk één doelpunt voor zijn rekening te nemen.

Nadat de thuisploeg vlak na rust ontsnapte aan een gelijkmaker, werd in kort tijdsbestek orde op zaken gesteld. De spanning die op de ploeg leek te zitten, was verdwenen en Fabian Munsterman, Eijken, Robin de Weij en Anouar Lakbila tilden de voorsprong naar 7-2. Die had nog groter uit kunnen vallen, alleen werd een loepzuivere treffer van Lakbila onterecht afgekeurd omdat de scheidsrechter niet zag dat de bal de doellijn had gepasseerd. “Ik heb een paar mooie goals gezien, maar het voetbal was niet best”, oordeelde Meeuwsse.

Tussendoor zag United/DAVO spits Balaydin met twee gele kaarten vlak achter elkaar het veld vroegtijdig verlaten. SDZ blijft aan kop, gevolgd door RODA’23 op vijf punten achterstand. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.