SDZ
Archieffoto: Jos Spitteler

SDZ ten onder tegen Assendelft (3-4)

Op Sportpark Transformatorweg ontspon zich zondagmiddag een doelpuntrijk duel. Het Amsterdamse SDZ nam het in eigen huis op tegen Assendelft. Na zeven doelpunten en een gemiste penalty won Assendelft, het werd 3-4 voor de bezoekers.

SDZ-trainer Thijs Sluijter baalde als een stekker na de wedstrijd. Hij zag zijn team op een 2-0 voorsprong komen, vervolgens kwamen de bezoekers op Assendelft op 2-2. SDZ wist nog de 3-2 te maken, maar in de slotfase van het duel ging het helemaal verkeerd. In minuut 90 werd het 3-3 en in de laatste seconden van de wedstrijd werd het zelfs nog 3-4. “We voetbalden goed in de eerste helft, na twintig minuten ging de tegenstander iets opportunistischer voetballen. Daar hadden we het wel even lastig mee”, lichtte Sluijter na afloop toe. Wel zag hij zijn spits, Maxim van der Meer tweemaal uit een dode spelsituatie scoren. Voor de pauze maakte Assendelft de aansluitingstreffer.

Na rust maakt Assendelft-speler Jimmy Glas de gelijkmaker: 2-2. Snel daarna kwam SDZ weer op voorsprong. Middenvelder Levi van der Spek maakte het doelpunt. Wel miste Assendelft daarna een penalty, deze werd gekeerd door SDZ-goalie Sil Fiddani. In minuut 90 maakte Jessy Heer weer gelijk voor Assendelft: 3-3. Raffie Baal voltrok het vonnis door de 3-4 te maken.

“Helaas hebben we nog niet de power om de wedstrijd in het slot te gooien”, aldus een balende Sluijter. Vandaag had SDZ ook een smalle selectie, “maar ik verwacht dat enkele spelers binnenkort weer terug. Alleen hadden we deze wedstrijd over de streep moeten trekken. We speelden aanvallend voetbal, krijgen alleen nu de deksel op de neus. We moeten nu de volgende stap zetten en dat is het winnen van wedstrijden. Maar daar heb ik alle vertrouwen in.”

Volgende week speelt SDZ weer thuis, dan komt LSVV op bezoek. Bekijk hier de overige uitslagen, standen en het programma van de zondag eerste klasse.