SDZ
Archieffoto: Jos Spitteler

SDZ ten onder tegen koploper Fortuna Wormerveer

Het Amsterdamse SDZ ging zondag op bezoek bij Fortuna Wormerveer, de koploper in de zondag eerste klasse. SDZ was tot dit weekend opgestoomd naar de derde plaats, maar ging in Wormerveer ten onder tegen Fortuna. De wedstrijd eindigde in 4-1, SDZ speelde de wedstrijd niet met tien spelers uit, Sammie Fiddani kreeg na zo’n 50 minuten spelen een rode kaart van arbiter Van Hamersveld.

Halverwege kwamen de gastheren op voorsprong. Jordi Wigman schoot de penalty binnen, nadat een SDZ-verdediger een Wormerveerse-speler had gevloerd met een tackle. SDZ-trainer Thijs Sluijter keek verder positief terug op de eerste helft. “We speelden echt niet minder, allebei de ploegen kregen verder kansen.”

Na de pauze moet SDZ al gauw met een man minder verder.  Verdediger Sammie Fiddani haalde zijn doorgebroken tegenstander neer met een tackle.  Sluijter vond dat moment het kantelpunt van de wedstrijd. “Breekpunt was de rode kaart voor Sammie. Ik vond het persoonlijk geen rode kaart, het was in mijn ogen te zwaar bestraft. Er liep, onder meer, nog een teamgenoot bij.” Wel baalde Sluijter, want als je voor een tackle kiest moet je 100% weten dat je de bal raakt. “Hierdoor kreeg de scheidsrechter wel de mogelijkheid om een rode kaart te geven.” Met tien man koos de trainer er voor om achterin 1 op 1 te gaan spelen, om zo iets te forceren. Echter maakte Wigman al snel zijn tweede treffer van de wedstrijd: 2-0. Wel maakte SDZ-spits Maxim van der Meer de aansluitingstreffer uit een strafschop. Echter liep de thuisploeg uit naar een 4-1 voorsprong. Emre Bilgin maakte de derde treffer aan de Fortuna-zijde, Wigman zette met zijn derde treffer van de middag de 4-1 op het wedstrijdformulier. Sluijter: “Het was ook niet gek geweest als het meer dan 4-1 was geworden, Fortuna kreeg nog aardig wat kansen.”

Na de wedstrijd kan Sluijter de nederlaag wel relativeren. “We moeten naar onszelf kijken, vandaag haalden we niet ons niveau niet. Daarnaast is Fortuna echt de kampioenskandidaat. Zoveel kwaliteit bezit de ploeg. Ik zie ook weer aanknopingspunten voor volgende wedstrijden. Alleen vandaag waren we te slordig. Alles moet mee zitten om zo’n wedstrijd te winnen, dat was vandaag helaas niet het geval. Volgende week tegen Kolping Boys gaan we er voor weer.”

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma van de zondag eerste klasse.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ