SDZ trekt ervaren Henry Opoku aan

SDZ heeft wederom een speler aan de zondagselectie toegevoegd. De Amsterdamse club is namelijk erin geslaagd om Henry Opoku naar SDZ te halen. “Ik kwam in contact met Thijs Sluijter (nieuwe trainer SDZ, red.) en toen is het balletje gaan rollen”, vertelt Opoku.

Ambitieuze club

De defensieve kracht gaf al eerder bij zijn huidige club OFC aan te willen vertrekken en besloot vervolgens met SDZ te praten. Hij was er al snel van overtuigd dat de overstap naar Amsterdam voor hem de juiste keuze was. “SDZ is een prachtige, ambitieuze club die de komende jaren wil doorgroeien. Dat past denk ik goed bij mij. Ik ken bovendien een aantal jongens binnen het team en de nieuwe trainer. Het zijn mensen die voor de club gaan en geloven in de ambities. Daar wil ik graag onderdeel van uitmaken.”

Benodigde ervaring

Opoku neemt het komende seizoen een flinke dosis ervaring mee. De rechtsback kwam onder meer jaren uit voor Quick Boys, waarmee hij in het seizoen 2016-2017 in de derde divisie uitkwam. De drie seizoenen erna speelde hij op hetzelfde niveau met zijn nieuwe club OFC, die hij dus na de zomer verlaat. “SDZ was op zoek naar versterking in de verdediging, dus vandaar dat ze bij mij terechtkwamen. Eerder heb ik al met Thijs Sluijter bij OFC gewerkt. We hebben een goede tijd gehad, dus dat gaf mij een dubbel goed gevoel. De visie van de trainer én club deed me besluiten om voor SDZ te kiezen.”

Hecht collectief

De vereniging maakt een geweldige tijd door met een aantal kampioenschappen op een rij. In de eerste klasse staat SDZ momenteel op de tweede plaats, waardoor promotie er nog altijd inzit. Daarvoor moet SDZ natuurlijk nog wel de coronacrisis afwachten. “Aan de ranglijst gezien kom ik terecht in een team met een hoog niveau. Het zijn jongens die elkaar al wat langer kennen en inmiddels een aantal jaar met elkaar samenspelen. Dus het is eigenlijk al echt een team dat volgend seizoen verder moet groeien”, aldus Opoku.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Wim Poelstra

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ