Maxim van der Meer

SDZ trekt Van der Meer aan voor komend seizoen

Maxim van der Meer maakt aankomende zomer de overstap van WHC Wezep naar het SDZ. De voormalig jeugdspeler van PEC Zwolle gaat de komende jaren studeren in Amsterdam en dus was hij op zoek naar een Amsterdamse club. SDZ wist hem uiteindelijk binnen te halen.

Contact

De centrumspits is momenteel actief in Wezep dat aan de rand van de Veluwe ligt. Toen hij wist dat hij voor een langere periode naar Amsterdam wilde verhuizen, besloot hij daar een voetbalclub te zoeken. “Ik ben door meerdere Amsterdamse clubs benaderd, maar SDZ sprak mij het meest aan”, legt Van der Meer uit. “Om me heen heb ik veel goede verhalen over de club gehoord. Onder meer dat de club de afgelopen jaren verschillende malen is gepromoveerd en dat de trainers uitstekend zijn.”

SDZ heeft Van der Meer nog weinig aan het werk gezien, maar daar komt de komende tijd verandering in. “Waarschijnlijk ga ik binnenkort even meetrainen, zodat de club een beeld kan krijgen voor volgend seizoen. Ik verwacht dat de club mij goed gaat opvangen en dat het niveau een stukje hoger ligt. Dat laatste verwacht ik zeker, want ik speel momenteel nog in het oosten en daar ligt het niveau toch wat lager dan in het westen. Dat wordt wennen, maar het biedt mezelf een mooie uitdaging.”

Aanspeelpunt

Van der Meer speelde in de jeugdopleiding van PEC Zwolle en wist daar tot het Tweede Elftal te komen. Vervolgens belandde hij bij ASV Dronten en WHC Wezep. Wat mag SDZ aankomend seizoen van hem verwachten? “Mijn grootste kracht is mijn schot en doelpuntenproductie. Ik kan goed als aanspeelpunt fungeren, maar in ieder geval mag de club doelpunten van mij verwachten.” De spits kan op meerdere posities uit de voeten. “Momenteel speel ik bij mijn eigen club als linksbuiten en dat bevalt ook. Dus dat is eventueel ook een optie.”

WHC Wezep

Dit seizoen richt Van der Meer zich uitsluitend op WHC Wezep. “Ik moet eerst het seizoen hier afmaken, want ik heb uiteraard nog een contract lopen. Van de week heb ik bij mijn teamgenoten aangegeven dat ik vertrek met als hoofdreden dat ik in Amsterdam ga wonen. Ik heb mijn eindstage in Amsterdam en daarna wil ik HBO doen op de Hogeschool van Amsterdam. Het is fijn dat ik een club heb gevonden dat vlakbij ligt”, aldus Van der Meer.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ