Allon Koene

SDZ-verdediger Allon Koene stapt over naar HBOK

HBOK heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Allon Koene. De huidige centrale verdediger van SDZ komt bij zijn nieuwe club Kai Meeuwsse tegen, waarmee hij bij SDZ al een seizoen samenwerkte.

De nieuwe samenwerking met Meeuwsse speelde voor Koene een belangrijke rol in zijn beslissing. “Ik heb een uitstekende band met hem en houd van zijn voetbalstijl”, vertelt Koene, die graag bij SDZ wilde vertrekken. “Bij de vereniging ontstond een rommelige situatie door de bestuurscrisis. De spelersgroep werd lang niet overal bij betrokken, waardoor bij ons een grote onduidelijkheid ontstond over volgend seizoen. Daarom leek het mij beter om te vertrekken.” Koene ziet inmiddels het gehele team uit elkaar vallen. “Ik had het in mijn eerste seizoen écht naar mijn zin bij SDZ. Wanneer we als team een gesprek zouden hebben met het bestuur en we de neuzen dezelfde kant op konden krijgen, dan was ik ervan overtuigd dat het goed kon komen. Helaas gebeurde dat zowel door het oude als nieuwe bestuur niet, waardoor veel spelers weggingen.”

Koene speelde in het verleden op de positie van aanvallende middenvelder en linksbuiten. Meeuwsse turnde hem bij SDZ echter om tot inschuivende centrale verdediger. Die rol moet hij volgend seizoen bij HBOK eveneens bekleden. “Het is inderdaad de bedoeling dat ik vanuit de verdediging wederom opstoom en het team op die manier help. Verder kom ik in een gezellig team terecht en heb ik vooral weer zin om te voetballen.” Met de overstap naar HBOK maakt Koene wederom een stap omlaag, maar dat ziet de verdediger allerminst als een probleem. “Soms is een stap achteruit nodig om vervolgens weer twee stappen voorwaarts te maken. Ik kom terecht bij een trainer die me al goed kent, waardoor ik het gevoel heb dat ik mezelf bij HBOK het beste kan ontwikkelen. We gaan vervolgens zien waarheen dat leidt.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)