Home / Algemeen / SDZ verslaat DWS in derby met minimaal verschil

SDZ verslaat DWS in derby met minimaal verschil

Zondag tweedeklasser SDZ heeft de zure smaak van het puntverlies vorige week bij FC Weesp weggespoeld met een krappe zege op DWS. De ploeg van Kai Meeuwsse won met 1-0, door een doelpunt van Evert van der Linde vlak voor tijd.

“DWS verdient de complimenten, wij hebben de punten”, begon Meeuwsse. De thuisploeg had in het begin moeite met de felheid van DWS, dat er vol voor wilde gaan in de derby. “Er is vaak negativiteit over DWS, maar ze hebben mij blij verrast. Met een hoop branie en voetbal hebben ze laten zien dat ze het ons moeilijk kunnen maken.” De bezoekers waren ook de betere ploeg, totdat hun storm na een klein halfuur was gaan liggen.

Hierna nam SDZ het initiatief in de wedstrijd over. De Amsterdammers, op vier plaatsen gewijzigd ten opzichte van vorige week, creëerden genoeg kansen en dachten ook aan de leiding te komen. Een treffer van Evert van der Linde werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft was het spelbeeld anders. Voor de zo’n zevenhonderd toeschouwers was er aan beide kanten veel beleving, maar viel het voetbal terug. “Het werd meer een derby dan dat er goed werd gevoetbald”, blikte Meeuwsse terug. Pas vijf minuten voor tijd viel de enige treffer van de middag. Een indraaiende vrije trap van Robin de Weij werd bij de tweede paal teruggekopt door Donny Kessing, waarna Van der Linde voor de 1-0 kon zorgen. De late treffer was een flinke domper voor DWS, dat hoopte op een positief resultaat.

Het bleef bij 1-0, waardoor SDZ een krappe zege boekte. “Vorige week verloren we onterecht, vandaag was een gelijkspel misschien terecht geweest”, bekende Meeuwsse. Zijn ploeg blijft derde staan en is twee punten ingelopen op de morsende koploper SO Soest. DWS staat nu twaalfde. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto’s John Beckman