Home / Algemeen / SDZ verslaat koploper AFC ’34
SDZ

SDZ verslaat koploper AFC ’34

SDZ reisde donderdagavond af naar Alkmaar voor het inhaalduel met AFC ’34. De Alkmaarders waren bezig aan een goede reeks en veroverde daarmee de koppositie. De Amsterdammers boeken echter een knappe zege: 0-1.

“We hebben een mooi resultaat geboekt uit bij AFC’34, een knappe overwinning op de koploper”, aldus SDZ-trainer Thijs Sluijter. “Het team was er om te winnen en toonde ook deze mentaliteit. Vooraf hadden we erover gesproken dat we dit seizoen nog niet hadden gewonnen van een team dat boven ons staat.” Dat lukte nu dus wel.

SDZ begon de wedstrijd goed. De Amsterdammers kregen direct een paar kansen. Eerst kwam Lancine Bamba 1 op 1 met doelman Mike Wisselink, waarna hij tegen hem aanschoot. Later kwam dezelfde Bamba nog een keer in balbezit. Hij kwam naar binnen en schoot. Via AFC-speler Jerry van Sluis ging de bal erin: 0-1.

Na de openingstreffer hadden de gastheren op gelijke hoogte kunnen komen, alleen de inzet werd naast het doel geschoven. In de eerste helft kreeg SDZ nog een kans om de score te verdubbelen. Leon Schipper haalde uit en zag zijn inzet via de onderkant van de lat weer terug het veld in komen. In het eerste bedrijf kreeg AFC’34 kreeg ook paar mogelijkheden, het was niet gek geweest als er in Alkmaar een andere stand dan 0-1 op het scorebord stond in de rust.

AFC ’34 startte de tweede helft goed en maakte het SDZ behoorlijk lastig. “Vervolgens gingen ze meer pompen, maar wij hielden stand en trokken de 0-1 over de streep”, aldus Sluijter. AFC ’34 speelde de laatste tien minuten met tien man, nadat Iker Yilmaz zijn tweede gele kaart had gekregen.

“Complimenten aan de jongens, ze waren gebrand en dat straalden we ook uit. Voetballend zat het deze wedstrijd goed in elkaar, we zijn niet naar achter gaan lopen en speelden ons eigen spel”, aldus een tevreden Sluijter na de zege. SDZ stijgt weer naar de derde plaats en heeft bovendien nog een duel minder gespeeld dan alle ploegen om hen heen.

Zondag wacht een bezoek aan Legmeervogels, dat dertiende staat en dus vecht om lijfsbehoud. Bekijk hier de stand en het programma in Zondag 1a

Foto: Jos Spitteler

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ