Home / Algemeen / SDZ verslaat LSVV in vermakelijk duel
Foto: Michel Bes

SDZ verslaat LSVV in vermakelijk duel

Promovendus SDZ nam het zondag in Zuid Scharwoude op tegen (gedeeld) koploper LSVV. Tot deze speelronde had LSVV alle mogelijke punten behaald in de zondag eerste klasse A. SDZ had de drie voorgaande wedstrijden gewonnen, in de twee wedstrijden daarvoor werd een punt behaald. In een uiterst vermakelijk duel won SDZ met 2-4.

Ondanks het feit dat LSVV bovenaan in de competitie mee doet, speelde de ploeg erg compact. Ook lieten ze bij vlagen SDZ het spel maken. De bezoekers kregen in de eerste minuut wel een domper te verduren. LSVV-speler Kai Botman schoot een vrije trap in de rechterbovenhoek. SDZ toonde echter weerbaarheid en ging op zoek naar de gelijkmaker. Via een combinatie door het midden kreeg middenvelder Davey Claus de bal. Claus stiftte de bal over laatste linie, waarna Jaap Smeeing de bal in één keer in het LSVV-doel schoot. Het duel was de eerste helft erg open, waardoor het voor de toeschouwers erg vermakelijk was.

Foto: Michel Bes

Na de pauze kwam LSVV weer op voorsprong. Met een goed uitgespeelde aanval scoorde LSVV-speler Martijn Grooff. Ondanks de achterstand kon SDZ in het tweede bedrijf gas geven. De ploeg kwam beter in het eigen spel te zitten en kon kansen verzilveren. De gelijkmaker kwam op naam van Fabian Munsterman, die een afvallende bal in één keer in het doel volleerde. Daarna wist SDZ direct door te stoten. Uit een voorzet vanaf de rechterkant schoot Tim Klaasen-Bos de bal in het dak van de goal: 2-3. De vierde goal van de gasten uit Amsterdam kwam op naam van Claus, na een goed uitgespeelde actie via de linkerkant van het veld schoot hij de bal in de verre hoek.

“Ik heb het beste SDZ van dit seizoen gezien,” aldus de trainer van SDZ Kai Meeuwse. Het goede spel kwam volgens hem tot stand door het collectief. “Ik ben mega tevreden, dit was een testcase tegen één van de ploegen die bovenin staat. Maar het lijkt erop dat de SDZ-trein weer langzaam op stoom komt.”

Foto’s: Michel Bes

Foto: Michel Bes
Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ
Send this to a friend