Home / slideshow / SDZ versterkt zich met Mike Olgers en Max Dekker

SDZ versterkt zich met Mike Olgers en Max Dekker

SDZ hervat over anderhalve week de tweede seizoenshelft tegen SV Hoofddorp. Achter de schermen is de club echter alvast bezig met volgend seizoen. Met Mike Olgers en Max Dekker heeft het twee versterkingen voor het nieuwe voetbaljaar binnen.

Olgers komt over van FC Uitgeest dat in dezelfde competitie speelt als SDZ. Waar zijn huidige club op de elfde positie is terug te vinden, staat SDZ op de vijfde plek. De overstap voelt dan ook als een stap omhoog. “Hoewel ik moet zeggen dat we met FC Uitgeest lager staan dan we horen te staan, straalt SDZ absoluut ambitie uit”, zo vertelt hij over zijn overstap. “Door de coronacrisis heb ik de laatste jaren slechts eenmaal tegen SDZ gespeeld, maar ik ken de club redelijk. Het voelt dan ook als het juiste besluit.”

De aanvallende middenvelder moet hoofdtrainer Thijs Sluijter aankomend seizoen nieuwe opties op het middenveld bieden. Olgers heeft het gevoel dat hij klaar is voor die uitdaging. “Als speler heb je soms een nieuwe prikkel nodig om weer het beste uit jezelf naar boven te brengen. Ik denk dat SDZ me die kans biedt. Elke speler is natuurlijk op zoek naar zekerheid op speeltijd, maar die kan geen enkele trainer uiteindelijk bieden. Het is aan mij om mezelf aankomend seizoen te bewijzen.”

Olgers gaat over een half jaar weer samenspelen met Dekker. De twee spelers kennen elkaar nog van hun gezamenlijke periode bij FC Uitgeest. Toen Dekker naar Amsterdam verhuisde en op zoek was naar een vereniging in de buurt, tipte Olgers hem bij de club. Ook zijn gesprekken met Sluijter verliepen goed. “Het lijkt me absoluut een fijne man om mee samen te werken. Na wat bestuurlijke problemen heeft hij iets uitstekends neergezet en dat hoopt hij volgend voetbaljaar uit te bouwen.”

Dekker kan zowel in het centrum van de aanval als aan de zijkanten uit de voeten. Het is een welkome versterking voor SDZ dat begin 2022 het slechte nieuws te horen kreeg dat topschutter Maxim van der Meer zou vertrekken. Dekker weet dan ook wat hem te doen staat. “Maxim is natuurlijk een goede speler, dus de uitdaging is groot. Tegelijkertijd moet ik vooral van mijn eigen kwaliteiten uitgaan en simpelweg hard werken voor SDZ. Dan hoop ik dat ik mijn bijdrage kan leveren voor het elftal.”

Tekst: Jordi Smit

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ