Home / slideshow / SDZ versterkt zich met Radsney Rijssel: “Het begon weer te kriebelen”

SDZ versterkt zich met Radsney Rijssel: “Het begon weer te kriebelen”

Radsney Rijssel is over een paar maanden weer op de Amsterdamse voetbalvelden te bewonderen. De verdediger speelde in het verleden onder meer voor CSW, Beursbengels, DWV en FC Boshuizen. Volgend seizoen komt hij voor SDZ uit.

Rijssel was voor even gestopt met voetballen, omdat hij zich richtte op zijn maatschappelijke carrière en een dochtertje kreeg. Aangezien beide onderdelen in zijn leven in rustiger vaarwater zijn terechtgekomen, vond hij het tijd om terug te keren als voetballer. Brian Sno bracht hem vervolgens in contact met SDZ. “Hij gaf mijn nummer aan de hoofdtrainer (Thijs Sluijter, red.) die met mij contact opnam. Ik trainde een aantal maal mee en dat beviel uitstekend van beide kanten. De trainer was op zoek naar een oudere speler die voor ervaring op en naast het veld kon zorgen. Bovendien wilde hij graag nog een verdediger aan zijn selectie toevoegen.” Ook Rijssel was enthousiast na de trainingen. “SDZ speelt op een goed niveau in de eerste klasse en het begon allemaal weer te kriebelen. Ik heb veel zin om volgend seizoen weer mijn wedstrijden te spelen.”

De Amsterdamse vereniging raakte de laatste maanden verschillende spelers kwijt, waardoor Sluijter op zoek moet naar een nieuwe balans in zijn selectie. Rijssel merkt tegelijkertijd dat de huidige groep zeer hongerig is naar goede prestaties. “Het is een goede groep, waarbij de wil om te presteren absoluut aanwezig is. Dat zie je wel terug tijdens trainingen, want iedereen geeft honderd procent. Daarnaast zie je de drive van de trainer die het uiterste vraagt van zijn spelers.” In het verleden speelde Rijssel al meerdere seizoenen in de eerste klasse, waardoor hij goed kan inschatten wat de kansen zijn voor SDZ. “We hebben onderling gezegd dat het linker rijtje onze doelstelling moet zijn. Gedurende de wedstrijden kunnen we dan altijd nog bijstellen welk doel we in dat linker rijtje kunnen behalen. Ik moet volgend seizoen verantwoordelijkheid nemen en mijn ervaring overdragen. Dat gaat eigenlijk heel natuurlijk. Hopelijk weten we een mooi seizoen neer te zetten.”

Tekst: Jordi Smit

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ