SDZ weet het tij niet te keren tegen SO Soest

Het is SDZ ook tegen SO Soest niet gelukt om het tij te keren. De Amsterdammers begonnen de competitie nog met een zege, maar pakten sindsdien geen punt meer. Tegen Soest werd met 0-3 verloren.

“In de beginfase waren er zeker momenten waarin we tot scoren hadden kunnen komen. In de situatie waarin wij nu zitten, heb je gewoon een goal nodig. Maar helaas maken we die niet, ondanks dat we een goed plan hadden en dat dat ook tot uiting kwam”, aldus Nick van Beek, die de honneurs waarneemt, totdat SDZ een nieuwe hoofdtrainer heeft gevonden.

Vlak voor rust kwam SDZ op achterstand, toen een vrije trap bij de tweede paal werd binnen gekopt door Gijs Kuijer. Een flinke domper voor de Amsterdammers: “Dat had zeker niet gehoeven, maar standaardsituaties doen ons dit seizoen geregeld de das om”, zo zag Van Beek.

Ook in de tweede helft leverde een standaardsituatie een goal op voor Soest. Een vrije trap werd niet goed verwerkt en viel via een SDZ-speler binnen. Met een extra aanvaller probeerde SDZ nog wel iets te forceren, maar dat mocht niet baten. Uiteindelijk werd het ook nog 0-3.

“Maar we blijven positief. We weten dat er veel potentie in de groep ziet, dat zien we ook terug op de trainingen. Het is jammer dat dat in de wedstrijden er nog niet uitkomt. Het is wachten op het moment dat we gaan winnen”, benadrukte Van Beek.

Volgende week neemt SDZ het op tegen Sporting Martinus. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ