SDZ weet weer wat winnen is

Nadat vorige week een pijnlijke nederlaag tegen FC Uitgeest werd geboekt, heeft het Amsterdamse SDZ de rug gerecht. De ploeg van vertrekkend trainer Thijs Sluijter speelde met de wil om te winnen en dat werd beloond. Op het eigen sportpark werd Fortuna Wormerveer met 2-0 verslagen.

Sluijter baalde na de verliespartij van Uitgeest enorm. Als bij het eveneens laaggeklasseerde FC Uitgeest punten waren gepakt, kon SDZ omhoog kijken en zo dichterbij plekken voor de nacompetitie komen. Echter stroopten de Amsterdammers dit weekend de mouwen op. “We hebben hebben een erg belangrijke overwinning geboekt. Vandaag was het vergelijkbaar met de wedstrijd tegen AGB, toen gaven we ook alles. Het team heeft gigantisch hard gewerkt, maar Fortuna kreeg ook de nodige kansen. Het verschil zit er, in mijn ogen, in dat wij alles gaven om te winnen en daardoor de overwinning hebben binnengesleept.”

En Fortuna Wormerveer is niet de minste tegenstander, na de wedstrijd gaf Sluijter dat ook aan in de kleedkamer. “Allereerst hebben we nu weer punten gepakt. Ten tweede hebben we met de overwinning de moeilijke spiraal gebroken. En als derde geeft dit het team een boost en positiviteit. Complimenten aan de spelers, maar ook aan de rest van de technische staf.” De openingstreffer werd gemaakt door Sammie Fiddani. Spits Max Dekker verdubbelde de score door de 2-0 te scoren.

De trainer kijkt ook alvast vooruit, want SDZ moet komende zondag een wedstrijd inhalen. “Volgende week weer een belangrijke wedstrijd, dan tegen hekkensluiter De Meer. Ik ben benieuwd of het team dan weer hetzelfde kan geven.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ