SDZ wil ‘beer’ Kampong in het hol van de leeuw neerknallen

Volgens SDZ-trainer Kai Meeuwsse is er niets mooier dan in het hol van de leeuw de titel grijpen. De Amsterdammers kunnen komend weekend in een rechtstreeks duel met achtervolger Kampong het kampioenschap in de zondag tweede klasse B pakken. “Je moet eerst die beer neerknallen.”

Minstens drie bussen met supporters zullen zondag richting Utrecht gaan om daar een mogelijk feestje mee te maken. Bij winst wordt SDZ voor de derde keer op rij kampioen, waarvan dit voor Meeuwsse de tweede titel zal zijn – bij elk ander resultaat zijn er nog twee kansen. Er is alleen gezonde spanning en geen druk, omdat ‘SDZ dit de laatste jaren vaker heeft meegemaakt’. “Het is ook niet een titel die gestolen wordt. We staan volgens mij sinds 12 december bovenaan, en daarvoor ook al een paar speelronden”, weet Meeuwsse. “Met drie wedstrijden voor het einde op 57 punten hebben we het meer dan verdiend om hier te staan.”

De oefenmeester heeft in de voorbereiding naar Kampong-uit geen reden om ergens aan te twijfelen. Ja, ze hebben respect voor Kampong, maar er is ook genoeg zelfvertrouwen. “We zullen ons niet aanpassen en gewoon ons eigen ding doen. Zij moeten komen. Er zijn veel mensen die zeggen: waarom blijf je niet staan en laat je hun komen. Dat zit niet in ons spel. We gaan volle bak en willen gewoon winnen.”

De Amsterdammers staan op de drempel van een debuut in de eerste klasse, en dat straks in het jaar (2020) dat de club honderd jaar bestaat. “Een club die volop in bloei is, verdient het om op het juiste niveau te spelen. Achter de schermen leeft alles en iedereen ervoor. Er zijn genoeg redenen om het nu te gaan doen.” Bovendien was het bereiken van de eerste klasse ook de doelstelling die Meeuwsse zichzelf stelde toen hij twee jaar geleden aan de Transformatorweg. “Nog 75 procent van de groep waar ik toen aan begon, is aanwezig. Zij willen ook de volgende stap maken.”

De weersvoorspellingen voor zondag worden met de dag beter. Dat is ook wel nodig, want anders heeft Meeuwsse geen reden om zijn zonnebril weer op te zetten. Zijn special glasses brengen hem al jaren geluk. “Het is natuurlijk gekscherend met bijgeloof, maar helaas ben ik zo. Dat zijn voor mij mooie dingen. Ik hoop ‘m zondag weer op te hebben, dat-ie geluk brengt en we als club een mooi feest kunnen hebben. Maar je moet eerst die beer neerknallen voordat je de huid kan verkopen. Daar gaan we alles aan doen.”

Archieffoto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ