SDZ wint met 2-6 bij DSOV

Twee weken geleden stond de laatste wedstrijd van SDZ op het programma, in Amsterdam werd Kolping Boys verslagen. Op bezoek bij DSOV in Vijfhuizen wilde SDZ-trainer Thijs Sluijter de goede lijn doortrekken. Zijn ploeg slaagde daarin, want DSOV werd met 2-6 verslagen. Vooral in het tweede bedrijf vielen veel goals, namelijk zes van de acht doelpunten.

Met zo’n tien minuten op de klok kwam SDZ op voorsprong. Lancine Bamba vertrok van achter de defensie en ontsnapte aan buitenspel. De razendsnelle buitenspeler kwam voor DSOV-goalie Davy de Back. Bamba legde eenvoudig af op de meegkomen Jumairo Lith en SDZ kwam op voorsprong.

SDZ bleef voor de tweede bal vechten, maar werd door DSOV steeds meer achteruit geduwd. De Vijfhuizenaren slingerden de bal bal meermaals voor. Dit leverde enkele gevaarlijke momenten op voor het doel van SDZ-keeper Sil Fiddani. Na een half uur was de grootste mogelijkheid voor Noud Kaagman, maar hij mikte de bal net naast. Op het middenveld werden de nodige duels uitgevochten, waar SDZ het best lastig mee had. Vijf minuten voor rust kwam DSOV op gelijke hoogte. Hicham Lechkar schoot een vrije trap binnen, terwijl veel spelers een voorzet verwachtten.

Nu rust begonnen de Amsterdammers fel. Topscorer Maxim van der Meer stichtte direct gevaar. Hij nam het DSOV-doel met een paar schoten van buiten de zestien onder vuur. Maar de grootste kans kwam na een voorzet van linksback Tim van Gelder. De spits draaide en schoot tegen de buitenkant van de paal. Met 63 minuten op de klok kwam SDZ weer op voorsprong. Linkercentrale verdediger Aziz Stitou gaf een goede diepe bal op invaller Igor Pierzchala. Vanuit de hoek van het veld zocht hij zijn tegenstander op. Pierzchala omspeelde zijn tegenstander fraai en legde af op Levi van der Spek. Ook deze invaller behield het overzicht en schoot beheerst achter DSOV-doelman Davy de Back.

Lang kon SDZ niet genieten van de voorsprong. Vince de Kwant schoot de gelijkmaker tegen de touwen. DSOV wist de gelijke stand ook niet lang vast te houden, want na vijf minuten was er weer succes voor de Amsterdammers. Van der Meer liet zich inzakken en verlegde het spel. Robbin Kleefstra kreeg de bal en dribbelde langs zijn tegenstanders.  Met een geplaatste bal verschalkte hij doelman De Back. Toen ging het hard aan de Amsterdamse zijde. Ook spits Van der Meer pikte zijn goal mee. Hij won het duel van zijn tegenstander en schoot de 2-4 binnen. Het was nu prijsschieten voor SDZ.  Van der Spek maakte de 2-5. Twee minuten voor tijd profiteerde Van der Spek van een fout in de defensie. De middenvelder tekende aan voor zijn derde treffer: 2-6.

Oefenmeester Sluijter keek na afloop tevreden terug op de wedstrijd, hoewel hij zag dat zijn ploeg in de eerste helft het best lastig had tegen DSOV. “In de rust heb ik nog een omzetting gedaan, omdat DSOV het ons lastig maakte. Maar het is een geweldige overwinning!” Volgende week wacht SDZ een thuiswedstrijd tegen Kampong. Door de overwinning staat SDZ nu op een derde plaats in de zondag eerste klasse. Bekijk hier de stand, uitslagen en het programma in de zondag eerste klasse.

Bekijk hier de vele foto’s van het duel

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ