SDZ wint met 5-1 van Papendorp

Vorige weekend won SDZ in de slotfase van AGB. Zondag zou AGB het in Alkmaar opnemen tegen AFC’34 in Alkmaar. De wedstrijd werd echter afgelast, aangezien het veld was afgekeurd. SDZ kwam wel in actie en nam het op Sportpark Transformatorweg op tegen het Utrechtse Papendorp (voorheen Magreb’90).

Het eerste gevaar van de wedstrijd was van SDZ. Vanaf de cornervlag gaf Raymond Lagerburg de bal voor. De keeper van Papendorp kon de dwarrelende bal nog net wegtikken. Snel volgde al de eerste wissel van Papendorp. Een middenvelder kon niet verder, na een duel greep hij naar z’n hamstring. Binnen tien minuten dacht SDZ op voorsprong te komen, echter floot scheidsrechter Angelo van Loenen wegens buitenspel. Snel volgde wel de openingstreffer. Papendorp-keeper Michiel Belhadj Yahia kwam te ver voor zijn goal, waardoor Jaap Smeeing eenvoudig kon scoren. Hij schoot de bal zacht in het lege doel. In de eerste fase van de wedstrijd wist Papendorp geen vuist te maken. Het kwam amper over de middenlijn en was constant aan het verdedigen. SDZ-verdediger Allon Koene gaf in minuut 20 een splijtende pass over het midden van het veld. Door de pass ontsnapte Amine Ennali. De aanvaller kon de tweede treffer van SDZ binnen schieten.

Na rust kwam SDZ op een 3-0 voorsprong. Een afgemeten voorzet van Tim Klaasen-Bos belandde bij aanvoerder Lagerburg. Hij schoot, op fraaie wijze, vanuit de lucht de bal in de verre hoek. Het vervolg van de tweede helft werd op het middenveld uitgevochten. Papendorp liet steeds grotere gaten vallen. Dit zorgde ervoor dat SDZ in de omschakeling gevaar kon stichten. Ondanks dat de bezoekers de tweede helft meer balbezit hadden, wist SDZ de score verder uit te breiden. Allereerst begon Ennali aan een solo vanaf de middenlijn. Gedurende de actie schudde hij drie tegenstanders van zich af. Zo kwam hij tegenover de laatste verdediger te staan en legde af op invaller Floris Reurts. Die kreeg de bal niet voorbij doelman Belhadj Yahia, maar de meegelopen invaller Romello Austin schoot de 4-0 binnen. Aan de andere kant van het veld ging doelman Mitchel Vincken in de fout. Door zijn overtreding kreeg Papendorp een penalty. Vincken wist in eerste instantie zijn fout te corrigeren, maar de penalty moest van scheidsrechter Van Loenen opnieuw genomen worden. De scheidsrechter begreep van zijn assistent dat Vincken te vroeg van zijn lijn was gekomen. In tweede instantie schoot Jacky Testa La Muta wel binnen. SDZ maakte de tegentreffer direct goed. Austin wist zijn tweede van de middag te scoren: 5-1.

SDZ-trainer Kai Meeuwse: “Het was een wedstrijd met twee gezichten. We begonnen de eerste twintig minuten echt fel, waarin we meerdere kansen kregen. Daarna vond ik het team inzakken. In de rust was ik totaal niet tevreden. Zo’n ploeg moet je niet in leven houden, die moet je met 5-0 wegbeuken. In de tweede helft zag je wel dat je twee ploegen nodig hebt om te voetballen. Ik weet niet waarvoor ze gekomen waren, maar in ieder geval niet om punten te pakken.” Door de winst staat SDZ nu vierde in de Zondag eerste klasse 1A. Klik hier om de uitslagen, standen en het programma te zien.

Foto’s: Jos Spitteler, klik hier voor meer foto’s.