SDZ verpulvert Fortuna Wormerveer

Nadat SDZ vorige week tegen de lamp liep in Uitgeest, stond afgelopen zondag het duel met Fortuna Wormerveer op het programma. Op papier een lastige tegenstander, want Fortuna speelde vorig seizoen nog Hoofdklasse. Toch had SDZ weinig moeite: het verpulverde de tegenstander met maar liefst 7-0.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 1a

“Op basis van de afgelopen wedstrijden ga je best wel twijfelen. Aan de manier van spelen, het aanvallende, het druk zetten en geven we niet te veel kansen weg. Dit is toch het voetbal waar we voor staan”, aldus trainer van SDZ Kai Meeuwsse. In Fortuna Wormerveer zag hij een goed elftal, hij schaarde zijn tegenstander onder één van de best voetballende ploegen van de combinatie. Net zoals SDZ is Fortuna Wormerveer een ploeg die vol voor de aanval gaat.

Direct na het begin van de wedstrijd kwamen de Amsterdammers op een 1-0 voorsprong. Vanaf circa 25 meter schoot Donny Kessing een vrije trap stijf in de kruising. Tijdens de fase die daarop volgde was het een open wedstrijd. Voordat Floris Reurts de 2-0 scoorde, schoot SDZ nog een vrije trap tegen de lat. Reurts maakte de tweede treffer, nadat SDZ een vrije doortocht van de Wormerveerse verdediging had gekregen. De 3-0 werd door Allon Koene gemaakt, Koene schoot bij de eerste paal een bal uit een hoekschop binnen. De 4-0 werd bereikt door een goal van Jaap Smeeing. Voor rust kwamen de Amsterdammers nog op een 5-0 voorsprong, SDZ was doorgebroken, echter werd de aanvaller neergehaald door Ian Mac Donald. Arbiter Helgering gaf Mac Donald voor zijn overtreding  een rode kaart. Fortuna moest met tien man verder en SDZ mocht een penalty nemen. De strafschop werd benut door Raymond Lagerburg.

De tweede helft koos Fortuna Wormerveer ervoor om de schade te beperken. Bij een 5-0 achterstand en een man minder werd ervoor gekozen om terug te zakken. Tot ongeveer minuut tachtig hielden de bezoekers dit vol. Totdat invaller Romello Austin de zesde en de zevende treffer voor SDZ maakte.

Oefenmeester Meeuwsse was erg content met het feit dat zijn team een ruime overwinning had gehaald. De afgelopen wedstrijden was het spel goed, maar werd niet de volle buit behaald. Na afloop roemde hij zijn spelers. “De werklust en strijd om een bal te willen hebben, werklust en strijd om er voetballend uit te komen, werklust en strijd om fantastische goals te maken en de werklust en strijd om te laten zien wat wij als SDZ kunnen.”

Archieffoto: Michel Bes