SDZ zet ongeslagen serie door met moeizame zege op Hooglanderveen

SDZ geeft de koppositie in de zondag tweede klasse B voorlopig niet uit handen. De ploeg van Kai Meeuwsse moet deze weliswaar delen met SO Soest (beter doelsaldo, red.) maar dat verandert weinig aan het goede gevoel bij de promovendus. Op eigen veld zetten de Amsterdammers ook Hooglanderveen opzij: 2-0.

Zo makkelijk als de uitslag misschien doet vermoeden, was het zeker niet, liet Meeuwsse weten. “Hooglanderveen heeft een jonge, enthousiaste ploeg en ze hebben het ons echt moeilijk gemaakt.” Zo moest doelman Mitchel Vincken na drie minuten al handelend optreden in een één-tegen-één-situatie. Daarna pakte SDZ de controle over. Meeuwsse zag een lange fase ‘het beste SDZ van dit seizoen’. “Tussen de linies, goede kansen. Ik heb ze in de rust ook een compliment gemaakt. Het zag er fantastisch uit.”

Daarvoor beloonden de Amsterdammers zich ook met de openingstreffer. In twee instanties scoorde Raymon Lagerburg uit een hoekschop van Tim Groenewoud de 1-0. In plaats van dit door te trekken, viel het spel van de thuisploeg in de tweede helft ver terug. “We konden de rust niet behouden, gingen teveel lopen, het werd te opportunistisch. Gelukkig redde Mitchel ons vervolgens weer twee keer achter elkaar.”

Het lukte Hooglanderveen niet om op gelijke hoogte te komen. Daar profiteerde SDZ van door het duel te beslissen. In het slot van de wedstrijd kopte invaller Floris Reurts – goudhaantje Issam el Bakkali kreeg na zijn goede invalbeurt van vorige week een basisplaats toebedeeld ten faveure van Reurts – de bal binnen nadat de doelman een hoge bal verkeerd inschatte: 2-0. Opnieuw een gouden wissel van Meeuwsse. “Nu je het zegt.. Ik heb daar zelf niet zo bij stilgestaan.”

Vorige week gaf Meeuwsse aan dat de doelstelling voor SDZ uit de eerste vijf wedstrijden twaalf punten behalen was. Dat lukte: de promovendus staat nu op dertien. Reden genoeg om een nieuwe doelstelling te bepalen voor de gedeeld koploper (samen met SO Soest). “27 punten voor de winterstop”, klinkt het vol vertrouwen. “Daarvoor hebben we nog zeven wedstrijden. Ik ben zeer tevreden met dit resultaat en megatrots op het elftal, maar zag ook weer het verval ontstaan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.