Home / slideshow / SDZ’er Opoku: “Wil strijden voor de titel en een voorbeeld zijn voor jongere spelers”

SDZ’er Opoku: “Wil strijden voor de titel en een voorbeeld zijn voor jongere spelers”

Henry Opoku heeft zijn eerste competitiewedstrijd als speler van SDZ achter de rug. De verdediger zag zijn ploeg tegen Fortuna Wormerveer in de tweede helft op voorsprong komen en deze verder uitbreiden tot een 0-3 overwinning.

SDZ zat in de voorbereiding juist in de hoek waar de klappen vielen. De Amsterdamse vereniging verloor onder meer de drie bekerwedstrijden tegen Spirit ’30 (3-1), HBOK (0-3) én DCG (2-1). “We hadden een moeilijke voorbereiding, waarin we individueel en als team wél fitter zijn geworden”, stelt Opoku. “Onze verliespartijen maakten het natuurlijk lastig, maar het was vooral belangrijk dat we klaar zouden zijn voor onze eerste competitiewedstrijd. Die wilden we graag winnen.” Ondanks de overwinning zag de defensieve kracht nog voldoende plaats voor verbetering. “Er zijn zeker nog verschillende onderdelen die nog veel beter kunnen. We hebben echter met elkaar afgesproken dat we in de eerste periode gewoon keihard gaan werken. Dan zorgen we gedurende het seizoen wel dat we de puntjes op de ‘i’ zetten.”

Opoku moet met zijn verleden in het Divisie-voetbal SDZ dit seizoen van de nodige ervaring voorzien. “Het is anders voetballen, onder meer op het gebied van de automatismen die ik gewend was bij mijn vorige clubs. Hier wordt bijvoorbeeld sneller de lange bal gehanteerd en aanpassingen duren gewoon wat langer in de ploeg. In de Derde Divisie merk je simpelweg dat tegenstanders kunnen variëren met meerdere systemen, wat ook logisch is op een hoger niveau.”

“Ik probeer persoonlijk zo goed mogelijk mijn werk te doen in de verdediging en altijd hetzelfde niveau te behalen, zodat ik ondanks de stappen terug kan uitblinken”, vervolgt Opoku. “Anders loop je het risico dat je zelf verslapt en fouten gaat maken. Daarnaast hoop ik een voorbeeld te zijn voor de jongere spelers in de groep”, aldus de verdediger, die positief is over zijn medespelers. “We hebben uitstekende voetballers, alleen is het belangrijk dat we beter op elkaar raken ingespeeld. Ik denk dat we op elke positie wel een kwalitatieve speler hebben en ben ervan overtuigd dat we daarom hoog gaan eindigen.” De voetballer kan het goed vinden met hoofdtrainer Thijs Sluijter, die hij nog kent uit zijn periode bij OFC. “We hebben altijd een goede band gehad en we kunnen elkaar alles zeggen, dus dat maakt het prettig. De overwinning van afgelopen weekend moet ons allemaal weer voldoende vertrouwen geven.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Henry Opoku zit HBOK-spits Dennis Kaars op de hielen. Foto door Jos Spitteler.

Send this to a friend