Sebastiaan Ntim verlaat Purmersteijn voor meer perspectief bij AFC’34

Na twee seizoenen een reserverol te hebben vervuld bij zondag Hoofdklasser Purmersteijn, kiest Sebastiaan Ntim voor volgend seizoen eieren voor zijn geld. In de hoop op meer speeltijd verkast de twintigjarige vleugelaanvaller naar AFC’34, dat in tegenstelling tot eerdere berichten nieuw leven in het eerste zondagelftal blaast.

Op het moment dat zijn oude jeugdtrainer Jim Sligting hem benaderde, moest Ntim even goed nadenken. ‘Ik ga niet helemaal naar Alkmaar toe om in de vierde klasse te spelen’, antwoordde hij in eerste instantie. “Totdat hij mij vertelde dat ze gewoon doorgaan met de Zondag 1, onder leiding van een nieuwe bestuur. Het was een heel leuk gesprek. Ze willen de jeugd de kans geven. Jonge gasten krijgen daar een podium om het te laten zien. Dat sprak mij aan.”

Ntim speelde één seizoen in de A-junioren voor de Alkmaarders, waarna hij terugkeerde naar Purmersteijn om daar het eerste elftal te halen. De afgelopen twee jaar moest hij het echter van invalbeurten hebben. “Ik ben echt blij dat ik de stap heb gemaakt. Ik heb wellicht niet veel gespeeld, maar ben hier enorm gegroeid. Na een gesprek met de de technische staf ben ik gaan nadenken. De concurrentie blijft hetzelfde en als het de afgelopen jaren niet is gelukt om een basisplek te veroveren, wie zegt mij dan dat ik volgend seizoen wel doorbreek?”

De vleugelaanvaller ging voorzichtig op zoek naar een club waar wel perspectief voor hem was. “Purmersteijn begreep gelukkig dat ik op mijn leeftijd veel moet spelen”, zegt Ntim. Hollandia en Fortuna Wormerveer gaven hem niet het vertrouwen dat hij zocht, in Alkmaar vond hij dat wel. “Bij AFC’34 is iedereen veel met je bezig. Ik verwacht dat we een goed seizoen gaan draaien. Voor mij is het moment daar om het te laten.”

Foto José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)