Sefa Izmir (Roda’46) komt voor FC Aalsmeer terug naar de regio

Sefa Izmir is vanaf komende zomer weer in de regio te bewonderen. De 23-jarige verdediger verruilde een jaar geleden DCG voor Roda’46 en bereikte deze week een akkoord met zaterdag eersteklasser FC Aalsmeer.

“Ik woon in Amsterdam en vond veel reizen nooit erg”, zegt Izmir. “Drie jaar geleden in Turkije ook een jaartje op professioneel niveau gespeeld bij Karsiyaka SK. Uiteindelijk kwamen we er niet uit met de contracten, dus ben ik terug naar Nederland gegaan. Nu begint het reizen mij een beetje te hinderen. Vooral de afstand naar Leusden.”

Hij nam twee weken de tijd om na te denken over een telefoontje van Aalsmeer-trainer Cor van Garderen. “Het gesprek ging goed en het klikte gelijk. Het was vooral leuk en lachend, dat doet je goed. Bij mijn huidige club heb ik het meteen neergelegd dat ik naar Aalsmeer wilde. Mijn trainer zei dat ik het gewoon moet doen, ‘want het is een mooie stap voor een geweldige voetballer’. Dat zijn mooie woorden om te krijgen van je trainer.”

De 23-jarige verdediger speelde in het verleden voor AFC en DCG en keert nu weer terug in de regio. “Bij DCG ging het wat stroef, dus koos ik ervoor om even buiten de stad te voetballen. Ik blijf toch een Amsterdammer en wilde weer terug hierheen. Ik ga weer proeven hoe het hier is. heb een heleboel vrienden die allemaal in de buurt voetballen, dus het is leuke uitdaging als ik tegen ze ga spelen. Bij Roda’46 speel ik in de tweede klasse tegen teams waar ik nog nooit van gehoord heb. Al is dat ook eens leuk om mee te maken.”

Bij de middenmoter van de zaterdag eerste klasse A hoopt Izmir zichzelf in ’the picture’ te kunnen spelen. Zijn doel is nog altijd om hogerop te komen. “Ik wil elke keer een klasse omhoog gaan, want je kan niet opeens de stap van de Eerste Klasse naar het hoogste amateurniveau maken. Tot nu toe lukt het steeds en dat blijft mij motiveren om door te gaan. Ik hoop het liefst om met Aalsmeer hogerop te komen en daar heb ik vertrouwen in. Ik zie toekomst in de club, aangezien ze goede plannen en ambities hebben. De accommodatie is top en buiten het voetbal is alles goed georganiseerd.”

Verslag Roy Baltus
Foto Piet van Bemmelen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG