Seizoen ten einde voor TOB na dubbele nederlaag

Ondanks een goede start van de 3e en laatste periode is TOB er niet in geslaagd kansrijk te blijven voor een plek in de nacompetitie. Een dubbele nederlaag in de uitwedstrijden tegen OFC en Blauw Wit W. maakte de zege in de thuiswedstrijd tegen Rood Wit Zaanstad waardeloos.

Geteisterd door blessures en vakantiegangers ging de ploeg van trainer/coach Remco van Twiller op bezoek in Oostzaan. Door twee treffers van OFC-er Rouchan Khairi en een vrije trap van Giovanni de la Vega verloren de noord-Amsterdammers met 3-0 en mocht er door deze nederlaag geen enkel puntverlies meer geleden worden in de 3e periode. Vier dagen later ging het echter weer mis voor TOB in een knotsgekke wedstrijd in West-Knollendam tegen het plaatselijke Blauw Wit. In de eerste helft speelde de gretige ploeg van voormalige TOB-trainer Pieter van Netten de gasten op een dramatisch veld helemaal onderste boven. Ondanks een waarschuwing in de beginfase, toen Daan Brouwer de bal op de lat schoot. Niet veel later zette Sven Keppel de stand met een lob vanaf 35 meter de stand op 1-0. Nog geen half uur later was de ruststand 3-0 door treffers van Leon Seitner en Brouwer. In de 2e helt kantelde de wedstrijd 180 graden en kwam TOB door treffers van Sergay Gemin, Paul Bekker en José Bebeto Ngeze terug naar 3-3. Een afstandsschot van Esterno Vreugd leek de stand op 3-4 te zetten maar Blauw Wit doelman Fabian van der Heuvel tikte de bal uit de bovenhoek. In de slotfase trok de thuisploeg toch nog de zege naar zich toe door treffers van Seitner en Keppel. De 5-3 nederlaag maakte een einde aan de ambities van de noord-Amsterdammers om te mogen spelen voor een plek in de 3e klasse.

Na de rampzalige week moest TOB op een zonovergoten Sportpark Oostzanerwerf zijn sportieve plicht doen tegen Rood Wit Zaanstad. Daar waar TOB uitgespeeld was, vechten de Zaandammers nog tegen degradatie naar de nieuwe 5e klasse. Vanaf het eerste fluitsignaal lieten de TOB-ers blijken dat ze het chagrijn van zich af wilden spelen. Binnen drie minuten lag de 1-0 al in het Rood Wit doel door Paul Bekker die na een prima aanname de bal kiezelhard via de onderkant van de lat achter Thijs de Vries kegelde. Ondanks een enorm overwicht duurde het tot minuut 32 voordat Ngeze de score verdubbelde na een goede diepe bal van Nick Koch. Daarmee was de wedstrijd voor rust al beslist. In de 2e helft regen de TOB-ers de kansen aan elkaar maar, vergaten afstand te nemen van Rood Zaanstad. Pas de laatste twintig wisten de Amsterdammers uit te lopen door twee treffers van Man-van-de-Wedstrijd Paul Bekker en één van Sergay Gemin. Zodoende werd de eindstand adel verplicht 5-0.

Voor de Zaandammers was deze nederlaag weer een stap dichterbij degradatie met een wedstrijd tegen nummer 3 OFC op het programma. TOB mag komend weekend op bezoek bij het opgeleefde RCZ, dat ook nog strijdt tegen degradatie.