Selattin Dagasan (DWS) kiest voor stap omhoog naar AGB

Na veertien jaar onder de lat te hebben gestaan bij DWS, sluit Selattin Dagasan aan het eind van de maand dat boek. De 23-jarige doelman verkast naar zondag eersteklasser AGB, waar hij de vertrekkende Mitchel Vincken (SDZ) moet opvolgen.

Al lange tijd was voor hem duidelijk dat hij een stap vooruit wilde zetten. AGB was één van de geïnteresseerde clubs. Een combinatie van een goed gevoel bij de nieuwe trainer Imdat Ilguy en zijn plannen met hem trok Dagasan over de streep. “Dat heeft mij een goed gevoel gegeven. Ik heb meerdere spelers gesproken over Imdat. Hij is een trainer die altijd voor het winnen gaat, erg aanvallend voetbal speelt. Zo ben ik ook. Ik kan niet tegen mijn verlies, moet altijd winnen. Ik ben erg fanatiek en zal ook laten zien dat ik er sta.”

Dagasan komt niet heel onbekend binnen op Sportpark Ookmeer. Met Younes Makraou speelde hij één seizoen bij DWS en Sefa Izmir (annuleerde zijn transfer van Roda’46 naar FC Aalsmeer voor AGB, red.) kent de sluitpost nog uit de jeugd. De zondag tweedeklasser wilde Dagasan graag behouden, maar omdat er daar volgens hem teveel onzekerheid was, koos hij voor een vertrek. “Het zal altijd mijn club blijven, ik ken daar iedereen en laat alles ook netjes achter, maar dat boek sluit ik straks.”

Met zijn keuze voor AGB maakt de jonge keeper de stap omhoog naar de eerste klasse. “AGB is een gezonde club. De laatste paar jaar komen daar veel supporters op af. Het is belangrijk om stabiel in de eerste klasse te kunnen draaien. Daar heb ik alle vertrouwen in. In mijzelf en in het team.”

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)